Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

10 x street art in Utrecht

Door Anne-Meike van den Berg 19 februari 2018

Street art: Utrecht zit er vol mee. Van enorme, kleurrijke muurschilderingen tot piepkleine pieces en alles daar tussenin. Soms is het oerlelijk, vaak – gelukkig – heel erg mooi. We gingen mee op street art tour met Greetings From Utrecht en hebben een aantal Utrechtse street art kunstwerken voor je op een rij gezet. Welke is jouw favoriet?

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

In de Otterstraat

streetart-utrecht-21

De enorme muurschildering aan de Otterstraat is gemaakt door De Verfdokter, een van de bekendste Utrechtse street art artiesten. Hij heeft flink wat pieces op zijn naam staan in Utrecht. Dit is – wat ons betreft – een van de absolute toppers.

Huwelijksaanzoek

Foto: JanIsDeMan

Vlakbij de Otterstraat vind je nóg een street art kunstwerk, gemaakt door iemand die ook heel bekend is in de Utrechtse scene: JanIsDeMan. Op de muur waar nu in grote letters ‘Utrecht’ prijkt, stond eerst iets heel anders. JanIsDeMan gebruikte de zijgevel om zijn vriendin ten huwelijk te vragen (hoe romantisch!). Helaas is het levensgrote aanzoek nu dus weg, maar gelukkig zei ze ‘ja’ én hebben we de foto’s nog!

Street art aan de Daalsedijk

Het Daalsepark in Utrecht is niet te missen met dit levensgrote straatnaambordje. En om de hoek, aan de 1e Daalsedijk, is een zijgevel beschilderd met een kaart van Utrecht waar je naar kunt blijven kijken. Steeds ontdek je weer een ander detail. Gaaf!

KBTR!

streetart-utrecht-9Natúúrlijk mag het bekendste graffitifiguur van Utrecht, KBTR, niet ontbreken in dit lijstje. Je vindt de Utrechtse Kabouter op ontelbaar veel plekken in Utrecht. Bijvoorbeeld hier, in een parkje vlakbij Het Huis Utrecht aan de Boorstraat.

KBTR De Utrechtse Kabouter_01

Utrechtse mysteries opgelost: het verhaal achter graffitiheld KBTR

De Utrechtse Kabouter, wie kent hem niet? Het graffitifiguur hoort bij Utrecht zoals de Dom. Ga je e...

Utrechtse treinen

Vroeger woonde het personeel van de Nederlandse Spoorwegen in de kleine huisjes in de Tweede Daalsebuurt. De Verfdokter maakte er daarom een aantal muurschilderingen van Utrechtse treinen. Heel tof!

Muurschildering Utrecht

Utrechtse mysteries opgelost: waar komen al die muurschilderingen vandaan?

Als je erop gaat letten zie je ze opeens overal: muurschilderingen. Heel Utrecht zit vol met kunstwe...

Street art sprookje

streetart-utrecht-20

De bewoonster van dit huis aan de Lagenoord is schrijfster. De muurschildering is geïnspireerd op een sprookje dat ze geschreven heeft. Hoe dat verhaal precies gaat weten wij ook niet, maar wedden dat het eindigt met ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’?

Doordenkertje

streetart-utrecht-7

Wij moesten de tekst op een muur aan de Boorstraat even twee keer lezen (en we snappen het eigenlijk nog steeds niet helemaal…). Het is dan ook een uitspraak van niemand minder dan Albert Einstein. Dus, ja.

8 x gedichten op Utrechtse muren

Om te genieten van mooie gedichten hoef je niet naar een poëzieavond of met je neus in de boeken te ...

Oudste piece van Utrecht

Muurschildering Utrecht

De oudste muurschildering in Utrecht komt uit 1978 en is te zien in de Adelaarstraat. De schildering heet ‘Ducdalf met schepen’ en is gemaakt door Anne P. Boer. In de Adelaarstraat is trouwens nog een oude muurschildering te zien: ‘Het Balkon’, gemaakt door de inmiddels overleden kunstenaar Hans van der Plas in 1980.

Monsterlijk mooi

herenstraat-utrecht-3

Aan de Herenstraat vind je een piepklein street art kunstwerkje waar een heel tof verhaal achter zit…

herenstraat-utrecht-3

Utrechtse mysteries: wat doen die ‘monstertjes’ in de Herenstraat daar?

Je ziet nog eens wat als je omhoog kijkt. Zo ontdekten wij tijdens een wandeltocht door de stad deze...

Indebuurt favoriet

Wat een vette piece is dit street art kunstwerk aan de Loevenhoutsedijk, gemaakt door De Verfdokter en JanIsDeMan. Het is onze absolute favoriet en wij zouden er maar wat graag bij indebuurt (ha!) wonen, zodat we iedere dag even konden kijken naar de muurschildering van ons mooie stadsie.

Nog meer street art in Utrecht

Er is natuurlijk nog veel, véél meer street art te vinden in Utrecht. Greetings From Utrecht organiseert street art tours door de stad waarbij je nog veel meer toffe pieces ontdekt. En op de Instagramaccount @Street_Art_Utrecht (onderdeel van Greetings From Utrecht) vind je nog meer foto’s.

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.