Zo komt het laatste stukje van de Catharijnesingel eruit te zien

Door Anne-Meike van den Berg 4 december 2017

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de Utrechtse singel. Nog even – drie jaar om precies te zijn – en dan kunnen we weer een rondje om de singel varen. Benieuwd hoe het eruit komt te zien? De gemeente heeft nu ook de plannen voor het allerlaatste stukje singel bekend gemaakt.

Het is nu nog één grote bouwput: het stuk tussen de Marga Klompébrug (bij het Moreelsepark) en de Bartholomeïbrug (bij de Lange Smeestraat). Maar over drie jaar stroomt ook hier weer water door de singel. Volgend jaar beginnen de werkzaamheden aan het laatste stukje van de Utrechtse singel.

Utrecht aan de singel

Hoe dat eruit komt te zien? Nou, er komt een grote zitvlonder, oevers met waterplanten, een ligweide en meer bomen dan er nu staan. Ook komt er een pannaveldje voor kinderen. Langs de Catharijnesingel komen aan beide kanten van de straat fietspaden. Het Willemsplantsoen blijft straks bereikbaar voor auto’s en fietsers. Hoe dat er allemaal uit komt te zien? Nou, zo dus:

csm_catharijnesingel_zuid_01b4e444ba
Foto: OKRA landschapsarchitecten

Verhalen van singelbewoners

De Utrechtse fotograaf Iris Tasseron spreekt mensen die langs de singel wonen. Voortaan plaatsen we iedere week zo’n verhaal van een Utrechtse singelbewoner.

Meer over

Gemeente Nieuws