Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verbouwen in Utrecht? Hier check je welke subsidies en leningen je kunt aanvragen

Door Carin van der Meij 14 januari 2021

Doe jij ook veel klusjes nu je meer thuis bent? De garage opruimen, alle keukenkastjes schoonmaken of misschien pak je het groots aan en ben je bezig met het energiezuiniger en duurzamer maken van jouw woning. In dat geval: wist je dat je hier subsidies of leningen voor kunt aanvragen? 

Of het nu gaat om een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen; de Rijksoverheid deelt subsidies en leningen uit aan mensen die hun woning energiezuiniger en duurzamer maken. Je kunt deze regeling zelf aanvragen of je vraagt de VvE (Vereniging van Eigenaren) om dit namens jou te doen.

Subsidies en leningen voor Utrechters

Wat voor subsidie of lening je kunt aanvragen, verschilt per gemeente. Via de Energiesubsidiewijzer van Verbeterjehuis.nl kun je checken welke subsidie of lening je in Utrecht kunt krijgen voor het verbeteren van je huis. Zo kun je in de Domstad bijvoorbeeld maximaal € 200,- krijgen voor de aanschaf en plaatsing van een zonneboiler. Ook kun je in aanmerking komen voor isolatiesubsidie.

Ook bij de gemeente Utrecht kun je subsidie aanvragen voor het verbeteren van je huis. Bijvoorbeeld als je een groen dak wilt aanleggen, of als je van een leegstaande verdieping van een winkelpand een woning wil maken.

Wil je een subsidie aanvragen? Dat kan via de website van de gemeente, of via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Vergeet de voorwaarden niet

Natuurlijk krijg je niet zomaar een zakje geld. Vergeet niet goed de voorwaarden te lezen voordat je een aanvraag doet. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Lees ook:

stadhuisplein winter Utrecht

Woonlasten stijgen flink in 2021: dit betaalt een gemiddelde Utrechter

Heb je in 2020 minder uitgegeven omdat je bijvoorbeeld niet op vakantie bent geweest? Reken je dan n...

Alles wat je wilt weten over parkeren in Utrecht (tarieven 2021)

Het is 2021: dit verandert er dit jaar voor Utrechters

Zwemmen in het geld: zoveel miljonairs hebben we in Utrecht

Wat gaat er gebeuren met Amelisweerd? 3 vragen over de verbreding van de A27

Meer over

Gemeente Wonen

adv.