Provinciale statenverkiezingen 2019: hier in Utrecht kun je stemmen

Door Janine Guijt 19 maart 2019

Nog eventjes en we mogen weer stemmen in Utrecht. Op woensdag 20 maart gaan we naar de stembus voor de Provinciale Staten van Utrecht en voor het bestuur van het waterschap. Waar je in Utrecht kunt stemmen? Hier!

Openingstijden stembureaus Provinciale Statenverkiezingen

Alle stembureaus zijn tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart open van 7.30 tot 21.00 uur. Het stembureau op het Centraal Station is van 6.45 tot 21.00 uur geopend. Als inwoner van Utrecht mag je overal stemmen, je bent dus niet gebonden aan specifieke stembureaus bij jou in de wijk.

Mobiele stembureaus

Er rijden dit jaar ook drie mobiele stembureaus door Utrecht. De bussen rijden door de wijken Noordwest, Zuidwest en Papendorp/Vleuten-De Meern. Wanneer de mobiele stembus waar staat, vind je ook in het kaartje hieronder (de zwarte pijltjes).

Stemmen voor de waterschapsverkiezingen in Utrecht

Op 20 maart stemmen we ook voor het bestuur van het waterschap. In Utrecht zijn twee waterschappen: waterschap Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden (HSR) en waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV). Op de voorkant van je stempas staat in welk waterschap je kunt stemmen.

Als je stemt in het waterschap HSR kun je stemmen in alle stembureaus in de gemeente Utrecht. Als je stemt in het waterschap AGV kun je stemmen bij de volgende vijf stembureaus:

  • OBS de Cirkel, Prinses Margrietstraat 124, Noordwest
  • Muziekhuis Utrecht, Loevenhoutsedijk 301, Overvecht
  • Sociëteit Dombra, Dommeringdreef 60, Overvecht
  • Zorgcentrum Zuylenstede, Perudreef 8, Overvecht
  • Verpleeghuis Rosendael, Indusdreef 5, Overvecht

Provinciale Statenverkiezingen in Utrecht

Geen idee wat de Provinciale Statenverkiezingen zijn? Hoe het in zijn werk gaat of wie er mag stemmen? We hebben alles wat je wilt weten over de verkiezingen in Utrecht voor je op een rij gezet:

Woensdag naar de stembus: dit moet je weten over de Provinciale Statenverkiezingen (2019)

Het duurt niet lang meer voordat we weer massaal naar de stembus trekken. Op woensdag 20 maart stemm...

Provinciale Statenverkiezingen: op welke partij stem jij? Deze Kieswijzer helpt je verder

Meer over

Gemeente

adv.