Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op welke partij ga jij stemmen? Deze nieuwe Kieswijzer helpt je verder

Door Janine Guijt 24 februari 2018

Moet parkeren in de binnenstad goedkoper worden? Wil jij meer goedkope huurwoningen in Utrecht? Kunnen er wat jou betreft niet genoeg horecatenten openen of vind jij dat er een overkill is aan nieuwe hotspots? Vul de Utrechtse Kieswijzer in en check welke partij het beste bij je past!

Ehm… op welke partij?

De gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart gaan over jouw stad, jouw omgeving. Het is dus heel belangrijk om te stemmen! Maar op welke partij dan? Soms is de partij waar je bij de landelijke verkiezingen op stemt, niet de partij die jou ook plaatselijk het meeste aanspreekt, dus het is handig als je weet waar de lokale partijen voor staan en wat hun ideeën zijn over Utrecht.

Doe de Kieswijzer

Ingewikkelde materie om je in te verdiepen? Valt best mee. Onze collega’s van het AD Utrechts Nieuwsblad hebben namelijk een heel handige Kieswijzer gemaakt, speciaal voor Utrechters. ‘Maar er zíjn toch al stemwijzers?’, denk je nu misschien. Klopt. Maar: “In tegenstelling tot veel andere stemhulpen is onze Kieswijzer mede tot stand gekomen met hulp van de lezers van de krant”, lezen we op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad. “Zij weten toch het best welke onderwerpen zij belangrijk vinden? Dat hebben we gedaan door middel van enquêtes. De uitkomst daarvan hebben onze verslaggevers vervolgens gebruikt bij het maken van de stellingen.”

Dus… nog geen idee wat je gaat stemmmen? Doe de Kieswijzer en je weet daarna – hopelijk – welk vakje je op 21 maart gaat aankruisen.

Utrecht Domtoren luchtfoto

Gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht 2018: dit moet je weten

Jaja, dit jaar is het weer zover. De verkiezingsstrijd barst op 21 maart los in Utrecht tijdens de g...
stadhuis-utrecht-2

Op deze partijen kan je stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht

Op 21 maart kiezen we een nieuwe Utrechtse gemeenteraad. We hebben voor je op een rij gezet op welke...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.