Op deze partijen kan je stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht

Door Anne-Meike van den Berg 12 februari 2018

Op 21 maart kiezen we een nieuwe Utrechtse gemeenteraad. We hebben voor je op een rij gezet op welke partijen je allemaal kunt stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Er doen dit jaar zestien politieke partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht. De tien partijen die op dit moment in de gemeenteraad zitten, zijn daar ook bij: D66, GroenLinks, VVD, PvdA, SP, CDA, Stadsbelang Utrecht, ChristenUnie, Student&Starter en de Partij voor de Dieren.

Zes nieuwe partijen

Naast de tien partijen die nu al in de raad zitten, doen er dit jaar zes nieuwe partijen mee met de verkiezingen in Utrecht. Dat zijn de Piratenpartij, PVV, DENK, Seniorenpartij Utrecht, blanco lijst en Evenwicht. Wil je meer weten over de verschillende politieke partijen en alle kandidaten op wie je kunt stemmen? Kijk dan op utrecht.allekandidaten.nl.

Dit is nu de grootste partij

Op dit moment is D66 de grootste partij in Utrecht. Daarna komt GroenLinks en vervolgens de VVD. Na 21 maart kan dat dus helemaal anders zijn. Alles wat je moet weten over de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht, hebben we voor je op een rij gezet:

Utrecht Domtoren luchtfoto

Gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht 2018: dit moet je weten

Jaja, dit jaar is het weer zover. De verkiezingsstrijd barst op 21 maart los in Utrecht tijdens de g...

Meer over

Gemeente

adv.