Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe wijk Wisselspoor wordt uitgebreid met zo’n 1050 nieuwe woningen

Door Bonnie Dekkers 22 mei 2020

Tussen de 2e Daalsedijk en de sporen richting Amsterdam en Amersfoort wordt hard gewerkt aan een nieuwe wijk: Wisselspoor. Begin dit jaar is de bouw van 122 woningen begonnen en in de toekomst komen daar nog maximaal 1050 nieuwe woningen bij. 

Het gebied waar de nieuwe wijk komt staat bekend als Werkspoor en je vindt er de voormalige Koninklijke Nederlandse Fabriek voor Werktuigen en Spoormaterieel. Je vindt er nu bijvoorbeeld ook de Ping Pong Club. Het is een heel tof, industrieel stukje Utrecht en dat blijft ook zo bij de realisatie van de nieuwe huizen. Oude hallen en delen van wissels en sporen blijven bijvoorbeeld gewoon behouden.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Impressie van de wijk Wisselspoor tussen de spoorlijnen en de 2e Daalsedijk © Gemeente Utrecht

Van studio’s tot herenhuizen

Er worden op deze plek zo’n dertig procent sociale huurwoningen gebouwd en vijftien procent koopwoningen onder de 310.000 euro. De rest is vrije huur- en koopsector. Wat voor een soort huizen je kunt verwachten? Dat verschilt van villa’s en herenhuizen tot studio’s en appartementen.

Autoluw

Naast dat er nieuwe woningen in de wijk komen, is er ruimte voor horeca, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Ook is er veel ruimte voor groen: zo worden er parkjes en groenstroken aangelegd. Heb je een auto? Dan moet je misschien even twee keer nadenken of je hier wilt wonen: Wisselspoor wordt een autoluwe wijk.

Lees meer op de website van het AD Utrechts Nieuwsblad. 

Lees ook:

Dit Utrechtse herenhuis uit 1892 staat nu te koop voor 1,3 miljoen

In Oudwijk staat dit rijksmonumentale pand uit 1892 te koop. Na 46 jaar vertrekt de eigenaar en is h...

5 x huurappartementen in Utrecht onder de 1000 euro

Belofte van de gemeente: Utrecht krijgt 2000 extra studentenwoningen

Nieuwe plannen voor Rotsoord: groener en klimaatbestendig

 

 

adv.