Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe plannen voor Rotsoord: groener en klimaatbestendig

Door Bonnie Dekkers 20 mei 2020

Er liggen flinke toekomstplannen voor de Utrechtse buurt Rotsoord. De gemeente wil de plek meer betrekken bij de binnenstad door creativiteit en cultuur centraal te stellen en meer groen te plaatsen.

Het doel is om het gebied, dat voorheen een industrieterrein was, de komende tijd groener en klimaatbestendig te maken. Oude parkeerplaatsen verdwijnen en maken plaats voor groen en zogenaamde wadi’s: plekken waar water makkelijk de grond in kan. Deze wadi’s zorgen voor opvang en afvoer van het regenwater en gaan verdroging van de bodem tegen.

Hotel Moxy

Als eerste staat de herinrichting van de Helling tussen de Baden Powellweg en de Briljantlaan op de planning, zodat dit gebied helemaal af is als hotel Moxy de deuren opent begin 2021. Het hotel komt op de plek waar Citroëngarage Boll zat, tegen poppodium De Helling aan geplakt.

Gemeentelijke monumenten

Rotsoord wordt steeds leuker dankzij plekken als Klein Berlijn, WT Urban en LE:EN. En straks wordt het dus ook een stuk groener! Verder telt het gebied zeven gemeentelijke monumenten, waaronder de watertoren en de oude meubelfabriek Pastoe (waar je nu de HKU vindt). Deze monumenten zullen blijven.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Lees ook:

Nieuwe bomen en stopverbod voor auto’s: zo gaat de vernieuwde Kanaalstraat eruitzien

Fiets of rijd je weleens door de Kanaalstraat, dan weet je het: het kan er flink chaotisch zijn. De ...

Meer ruimte voor fietsers en voetgangers: de Voorstraat en Wittevrouwenstraat gaan begin mei op de schop

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.