Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag je in Utrecht je klusbus voor de deur van de buren parkeren?

Door Janine Guijt 20 februari 2020

Stel, je bent zelfstandig klusser of koerier en voor je werk heb je zo’n fantastische Mercedes Sprinter of Iveco Daily. Je hebt geen enorme garage om je busje te stallen als je niet aan het werk bent. En als je thuiskomt van die mooie klus blijkt de parkeerplek voor jouw deur bezet te zijn. Dan maar een haventje verderop, bij de buren. Mag je ‘m daar parkeren?

Ja, mits….

Dit gaan je buren misschien niet leuk vinden, maar ja, het mag. Alhoewel, er zijn voorwaarden aan verbonden: volgens de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) van Utrecht kun je prima je bus aan de straat zetten, maar dan mag die niet hoger dan 2,4 meter en langer dan 6 meter zijn. Is je bus groter? Dan mag het alleen op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur (binnen de bebouwde kom).

Hinderlijk

Ook mag je de klusbus niet voor bijvoorbeeld het huis van de buren parkeren als het uitzicht voor de buren op hinderlijke wijze wordt belemmerd, aldus de APV. We horen de Rijdende Rechter al komen om uit te zoeken wat dan precies hinderlijk is…

Campers en caravans en vouwwagens dan?

Die mag je in Utrecht binnen de bebouwde kom op de openbare weg stallen, in totaal drie dagen. Goed om te weten: heb je een eigen oprit of een eigen parkeerplaats dan is het natuurlijk helemaal aan jezelf hoelang je je sleurhut daar neerzet.

caravan (2)

Je camper of caravan voor de deur parkeren: mag dat in Utrecht?

Regels: ze zijn er, maar of we ze ook allemaal kennen…? Soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er ...

adv.