Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kerstboom inleveren of op laten halen in Utrecht: dit moet je weten (2019/2020)

Door Pauline Dons 27 december 2019

Deze informatie is verouderd, bekijk de informatie over 2020/2021 hier.

De vraag is niet hoe je je kerstboom het huis in hebt gekregen, maar hoe je hem er weer uit krijgt. Goed nieuws: we hebben alles wat je wilt weten over het ophalen en inleveren van kerstbomen in Utrecht voor je op een rijtje gezet. Superhandig!

Kerstboom inzameldagen

De Gemeente Utrecht is zo aardig om van maandag 6 tot en met vrijdag 17 januari 2020 kerstbomen op te halen. Je hoeft hem dus alleen maar aan de straat te zetten. Het is wel handig om dat op een van de speciale inzameldagen te doen. Wanneer de gemeente bij jou in de straat langs komt om de kerstbomen op te halen? Via deze handige link, waar je alleen je postcode en huisnummer hoeft in te voeren, weet je direct wanneer jouw kerstboom wordt opgehaald.

Inzamelpunten in Utrecht

Lukt het jou niet om je kerstboom op een van de inzameldagen aan de straat te zetten? Dan kun je je boom ook zelf wegbrengen naar een inzamelpunt. De gemeente heeft een kaartje gemaakt met de inzamelpunten voor kerstbomen in Utrecht. Tussen donderdag 2 en dinsdag 31 januari 2020 kun je je boom hier kwijt. Je hoeft de boom niet voor een bepaald tijdstip neer te zetten en je herkent de punten aan een spandoek met de tekst ‘Kerstboom inzamelpunt’.

Wat gebeurt er met mijn kerstboom?

In een aantal wijken in Utrecht haalt de gemeente op de inzameldag van groente-, fruit- en tuinafval (GFT) ook de kerstbomen op. Het is belangrijk dat je de boom (of delen ervan) NIET in de GFT-bak gooit. Waarom niet? Nou, kerstbomen kunnen niet samen met het GFT-afval worden verwerkt. De bomen verteren namelijk veel langzamer dan het normale GFT-afval. Kerstbomen die in Utrecht worden verzameld, worden versnipperd tot bodembedekker en verwerkt tot compost. Er zijn ook verschillende manieren om duurzaam met je kerstboom om te gaan. Als je een kerstboom hebt gehuurd of geadopteerd, kun je de boom terug in de grond planten.

Kerstboomnet bij het restafval

Ook kerstboomnetjes komen vaak bij het plastic afval terecht. Maar, daar horen ze niet! Sorteermachines van afvalverwerkers lopen vast omdat er netjes tussen het plastic zitten. Doe daarom de netjes bij het restafval, dan worden ze verbrand.

Lees ook:

Het kerstbomendohohohoolhof in Leidsche Rijn is open en zo ziet het eruit

Zondag 8 december was het eindelijk zover: het kerstbomendoolhof aan het Brusselplein in Leidsche Ri...

Meer over

Gemeente

adv.