Dit waren in 2022 de populairste babynamen in de provincie Utrecht
Emma, Noah en Sam zijn landelijk de populairste kindernamen van 2022. Dat blijkt uit een onderzoek van de Sociale Verzekeringsbank…
Waar kan je terecht als je je niet lekker voelt, maar de huisarts niet meer van dienst is? Dan kun je naar een huisartsenpost. Waar vind je de huisartsenpost in of vlakbij Utrecht? En wat kost een bezoekje aan de huisartsenpost? Je leest het in dit artikel.
De huisartsenpost is er voor spoedeisende gezondheidsklachten, waarvoor je anders jouw huisarts zou bellen. Denk bijvoorbeeld aan een gebroken vinger of als je lang hoge koorts heb door bijvoorbeeld griep. Belangrijk om te weten: je moet altijd eerst de huisartsenpost bellen voordat je er langs gaat. De dienstdoende arts bepaalt aan de telefoon of jij wel of niet langs kan komen. Als de arts vindt dat de klachten niet ernstig genoeg zijn, dan kan je de volgende dag gewoon naar de huisarts. Bij de huisartsenpost kan het druk zijn.
De huisartsenpost is niet hetzelfde als de spoedeisende hulp bij het ziekenhuis. Die afdeling is bedoeld voor ernstige situaties, zoals een grote open wond. Als je twijfelt of jouw klacht ernstig genoeg is voor de spoedeisende hulp, dan bel je eerst de huisartsenpost.
Waar je de dichtstbijzijnde huisartsenpost in de gemeente Utrecht kunt vinden, lees je op de volgende pagina.
Als de werkdag van de reguliere huisarts gedaan is, kunnen Utrechters aankloppen bij twee huisartsenposten in Utrecht. Deze bevinden zich aan de Burgemeester Fockema Andreaelaan 60 (Diakonessenhuis) en aan de Soestwetering 1 in Leidsche Rijn (St. Antonius Ziekenhuis).
Je kan er terecht op doordeweekse dagen vanaf 17.00 uur tot 8.00 uur de volgende morgen. Tijdens de weekenden van vrijdag 17.00 uur tot maandag 8.00 uur en op feestdagen van 8.00 uur tot de volgende dag 8.00 uur.
Ben je benieuwd of een bezoek aan de huisartsenpost gratis is, of dat het onder je eigen risico valt? Lees dan verder.
Is een bezoek aan de huisartsenpost gratis of valt het onder je eigen risico? Goed nieuws: je hoeft er niets voor te betalen. Ook als je daar behandeld wordt, kan je je portemonnee in je zak houden. Mocht de arts extra onderzoek voorschrijven, bijvoorbeeld bloedprikken om te beoordelen welke zorg je nodig hebt, dan valt het wel onder jouw verplichte eigen risico. Dit geldt ook als de arts geneesmiddelen voorschrijft.
Stuurt de arts je door naar de spoedeisende hulp, dan vallen de kosten die daar gemaakt worden ook onder jouw eigen risico. Dat bedrag is dit jaar 385 euro. Dit moet je uit eigen zak betalen, alles hoger dan dat bedrag vergoedt jouw verzekering.
Het is niet te hopen, maar je kan vanuit de huisartsenpost doorverwezen worden naar de spoedeisende hulp. In Utrecht zit de spoedeisende hulp in hetzelfde gebouw als de huisartsenpost. Dat is dan weer een geluk bij een ongeluk!
Zoek jij nog een huisarts voor de reguliere uren in Utrecht? Op deze pagina vind je ze!
Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Utrecht en blijf op de hoogte van alles over en rondom Utrecht.
In onze gids
Nu geopend
Populaire rubrieken
Aangeboden door Longfunctiecentrum O2CO2
Aangeboden door Sint Maartenskliniek
In onze gids
Nu geopend
Populaire rubrieken
Topper
Topper