Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoge nood? Hier in Utrecht vind je openbare toiletten

Door Janine Guijt 19 november 2019

Middagje shoppen in het centrum? Leuk! Dat wordt koffiedrinken, shoppen, lunchen, borrelen en uh…af en toe naar de wc. Want tja, ook dát moet gebeuren tijdens een shopdag. Wáár je in Utrecht even lekker kunt zitten voor een grote of kleine boodschap? Dat hebben we voor je op een rijtje gezet. 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Eerst nog even een interessant toiletweetje: in Utrecht is per 3248 inwoners één openbaar toilet beschikbaar, schreef De Telegraaf eerder dit jaar. Veel te weinig, vindt de gemeenteraad. De gemeente wil dat je in Utrecht elke vijfhonderd meter naar het toilet kan. Daarom komen er de komende tijd meer openbare wc’s bij.

Gratis gemeentelijk plassen

Toilet wc Utrecht
Foto: ANP

Je behoefte doen in een van de gebouwen van de gemeente? Kan gewoon! Zowel in het Stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat als in het Stadskantoor naast het station mag je gratis gebruikmaken van de toiletten.

Nummer 1 of 2 in de Nachtegaalstraat

Foto: Unsplash

Ook in de Nachtegaalstraat kun je naar een openbaar toilet. De wc staat in de Natuurwinkel op nummer 51A.

Uriliften

urinoir urilift utrecht plassen toilet
Foto: ANP

Wist je dat Utrecht vier uriliften heeft? Eh…what now? Een urilift is een toilet die zo, hoppakee, vanuit de grond omhoog komt. Je vindt deze toiletten op de Neude, het Janskerkhof (hier staan er twee) en op de Mariaplaats.

Plassen in het park

Foto: ANP

Zit je lekker in het park te picknicken, moet je plassen… Ben je in de Voorveldse Polder, dan is dat geen probleem, want hier vind je sinds het voorjaar van 2019 een openbaar toilet. Ook in stadsparken Lepelenburg, Julianapark en Wilhelminapark komen permanente toiletvoorzieningen.

Toiletteren met uitzicht

Foto: De Bijenkorf

Op de gloednieuwe tweede etage van De Bijenkorf kun je naar de wc. Dit gratis toiletbezoek combineer je met een koffiestop in Bijenkorf-restaurant The Kitchen en een shoprondje door het warenhuis.

Plassen op het perron

Toilet wc Utrecht
Foto: ANP

Uh, het is natuurlijk niet de bedoeling dat je écht midden op het perron gaat zitten plassen. Op Utrecht Centraal Station kan je daarom voor € 0,70 gebruikmaken van de toiletten. Je vindt ze ter hoogte van perron 19.

Echt HEMA!

Gingen jullie vroeger ook altijd plassen bij de HEMA? Dat kan nog steeds hoor. De toiletten vind je op de eerste verdieping rechts van de kassa. Je betaalt er €0,40 voor en scoort natuurlijk meteen even een tompouce of rookworst op de weg terug naar buiten.

Verder lezen

De gemeente wil dat arme inwoners gratis tampons en maandverband krijgen

Een op de tien vrouwen in Nederland heeft niet altijd geld voor maandverband en tampons, blijkt uit ...

Hier in Utrecht moet je vanaf april 2020 betalen om te parkeren

Hey, pssst! De gemeente doet onderzoek naar straatintimidate

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.