Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Extra geld uit Den Haag: Utrecht kan sneller beginnen met bouw stadswijk Merwede

Door Bonnie Dekkers 10 september 2020

Utrecht hoort tot de eerste groep gemeenten die extra geld krijgt voor het versnellen van de bouw van betaalbare huizen. De stad krijgt 21 miljoen euro van het Rijk en daarmee kan er sneller gestart worden met het realiseren van de nieuwe stadswijk Merwede. Zonder subsidie kunnen deze woningen namelijk niet gebouwd worden, omdat de bouwkosten te hoog zijn.

Het geld is beschikbaar gesteld voor projecten met veel betaalbare woningen. Wethouder Klaas van Diepeveen is blij: “Dit is een stevige steun in de rug voor Utrecht. Het brengt de komst van deze wijk die een flink aantal betaalbare woningen oplevert weer een stap dichterbij. Dat is hard nodig, gelet op het nijpende woningtekort.” Naast de steun van het rijk, leveren ook de gemeente en de betrokken marktpartijen een substantiële financiële bijdrage. De staatssteun is onder andere bedoeld voor de woningbouw en het aanleggen van de infrastructuur in en om de wijk.

Nieuwe stadswijk Merwede

In de nieuwbouwwijk komen 10.000 nieuwe woningen. Dertig procent van de huizen valt in de sociale sector, met huren tot 720 euro per maand, vijftien procent in de middencategorie met huur tot 970 euro en tien procent is te koop tussen twee en drie ton. De resterende 45 procent van de huizen valt in de vrije sector met hogere huur- en koopprijzen.

Lees meer over de Utrechtse woningmarkt:
Willemstraat centrum Utrecht

Woningwaarde hoger dan ooit: dit is de WOZ-waarde in Utrecht

Elke gemeente maakt jaarlijks een inschatting van wat een huis waard is. Dat noemen we de WOZ-waarde...

Grootste landelijke huurstijging in 6 jaar: zo staat het ervoor met de Utrechtse huurprijzen

Bouwvergunning aanvragen in Utrecht: dit moet je doen en zoveel kost het

Single met een modaal inkomen? Dan kun je in Utrecht alleen een studio kopen

Meer huizen te koop in Utrecht door corona en hoog aantal nieuwbouwwoningen

adv.