Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de regels voor het uitlaten van je hond in Utrecht

Door Pauline Dons 17 oktober 2019

Loop jij een aantal keer per dag een rondje door Utrecht met je labrador, teckel of chihuahua? Dan zijn er een aantal regels waar je je aan moet houden. We hebben de regels over het uitlaten van je hond in Utrecht voor je op een rijtje gezet.

Aan de lijn

Loop je met je hond binnen de bebouwde kom, dan moet je viervoeter aangelijnd zijn. De grenzen van de bebouwde kom in Utrecht, kun je via deze link bekijken. Er zijn ook een aantal plekken in Utrecht waar je helemaal niet mag komen met je hond. Honden zijn verboden op kinderspeelplaatsen, in zandbakken, op speelweiden, op begraafplaatsen en in het Julianapark.

Hondenspeelweide

Zijn er dan helemaal geen plekken in de stad waar je hond los mag lopen? Jawel hoor! In Utrecht zijn ruim honderd zogenaamde hondenspeelweiden. Op zo’n grasveld, vaak afgeschermd door een hek of haag, mag je hond los rennen en spelen. In het centrum van Utrecht vind je een hondenspeelweide bij het Servaasbolwerk, bij Sterrenwacht Sonnenborg, bij het Lepelenburgpark en aan de Catharijnesingel, bij de Pelmolenweg.

Tekst gaat verder onder de foto

honden hond uitlaten utrecht
Foto: Unsplash

Hondentoilet

Dan zijn er ook nog een heleboel hondentoiletten in Utrecht, bijna vierhonderd in totaal. Het zijn de enige plekken in de stad waar je de hondenpoep niet hoeft op te ruimen. Let even op: een hondenspeelweide is géén hondentoilet! Hier moet je de hondenpoep dus wel gewoon netjes zelf opruimen.

Hondenpoep

Voor het opruimen van hondenpoep geldt een simpele regel: dat moet je altijd zelf doen, tenzij je dus bij een hondentoilet bent. Ruim je de hondenpoep niet op, dan kun je daar een boete van €140,- euro voor krijgen.

Lees ook:

De Utrechtse vrouw met 22 (!) chihuahua’s mag haar honden voorlopig houden

Veel hondenbaasjes hebben hun handen al vol aan één of twee viervoeters, maar voor een vrouw uit de ...

Mag je autorijden met een hond los naast je?

Lars bedacht hondjeuitlaten.nl: een soort datingsite voor hondenliefhebbers en baasjes

Meer over

Dieren Gemeente

adv.