Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Afvalinzameling en corona in Utrecht: dit moet je weten

Door Janine Guijt 26 maart 2020

Overal gelden verscherpte maatregelen vanwege het coronavirus. Dat heeft ook gevolgen voor de inzameling van afval in Utrecht. Wij praten je bij!

De vuilniswagens van de gemeente Utrecht halen op dit moment het restafval en GFT op volgens de normale planning en route. Via MijnAfvalwijzer kun je zien wanneer de vuilniswagen langskomt in jouw buurt. Wijzigingen worden hier ook direct doorgevoerd.

Afvalscheidingsstations

Nu veel Utrechters thuiszitten, zijn mensen massaal aan het opruimen. Het is dan ook behoorlijk druk bij de drie afvalscheidingsstations (in Lunetten, aan de Tractieweg en in Vleuten) in Utrecht. Vooralsnog zijn de stations open, maar de gemeente waarschuwt om alleen te komen als het écht nodig is. Er mogen maximaal tien auto’s het terrein op. “Houd een gepaste afstand van elkaar (1,5 meter) en kom zeker niet als u verkouden bent of andere klachten hebt!”, aldus de gemeente.

Grofvuil en snoeiafval

Grofvuil of snoeiafval laten ophalen? Kan, maar liever niet. De gemeente doet dit nu in beperkte mate. Houd dus rekening met langere wachttijden. ‘Als u kunt, breng dan uw grofvuil zelf naar een afvalscheidingstation’, staat er in hoofdletters op de website van de gemeente Utrecht.

Lees ook:

UMC Utrecht

Aan de slag! 5 x deze Utrechtse organisaties kunnen jouw hulp nu hard gebruiken

Door de coronamaatregelen kunnen sommige mensen tijdelijk niet werken, bijvoorbeeld omdat het bedrij...

Koningsdag en 10 andere evenementen die nu niet doorgaan in Utrecht

Dit is vanaf nu verboden in Utrecht en zo reageren Utrechters

Corona in Utrecht: de belangrijkste ontwikkelingen op een rij

Zo gaat het met de Utrechtse huizenmarkt in tijden van corona

 

Meer over

Corona Gemeente

adv.