Aan deze 11 overtredingen heb je je vast al eens schuldig gemaakt

Door Anne-Meike van den Berg 12 juli 2018

Natuurlijk weten we allemaal dat je niet door rood mag fietsen en dat alcohol op straat drinken hartstikke verboden is. Maar al ben je de meest brave burger, wij durven te wedden dat jij je weleens aan één van deze dingen schuldig hebt gemaakt. En de kans is ook vrij groot dat je er gewoon mee weggekomen bent. Good for you en je portemonnee, want dit zijn de boetes die er officieel voor staan.

<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶

Verboden te zwemmen

via GIPHY

Zwemmen in de Utrechtse gracht: hartstikke leuk natuurlijk, maar ook hartstikke verboden. Duik je toch de gracht in of ga je zwemmen op een andere plek waar dat niet mag (de Singel of de Veilinghaven, bijvoorbeeld) en word je gesnapt? Dan kost je kletsnatte avontuur je €140,-.

Waar je wel mag zwemmen in Utrecht? Hier:

Zwemmen ANP Koen van Weel

Zwemmen in Utrecht: dat kan op deze plekken

Als de mussen van het dak vallen, wil je maar één ding: zwemmen! Waar je in de buitenlucht kunt zwem...

Haastige spoed…

via GIPHY

…kan je €90,- kosten. Want dat is de boete die je mag betalen als je door een rood stoplicht fietst. En geef toe: dat doe je héél erg vaak in Utrecht.

Onder invloed

via GIPHY

Misschien is het in het vervolg beter om letterlijk rollend naar huis te gaan na een avondje stappen dan de fiets te pakken, want voor fietsen onder invloed staat een boete van €100,-. Onder invloed ben je trouwens al als je als vrouw één glas, en als man twee glazen alcohol op hebt!

Je bent er roodgloeiend bij

via GIPHY

Bedenk even wat je allemaal kunt doen voor €65,-. Een avond uit eten, een nieuwe broek kopen of naar een vet concert. Bedenk nu even hoe vaak je al door een rood stoplicht bent gelopen. Je snapt het al: de boete voor lopen door een rood verkeerslicht is €65,-. Beter wacht je dus even tot het groen is.

Ondeugdelijke fietsbel

via GIPHY

Vraag 1: Heb je een fietsbel?

a) Nee: €35,- boete

b) Ja: ga door naar vraag 2

Vraag 2: Is je fietsbel deugdelijk? (Doet ‘ie het?)

a) Nee: €35,- boete

b) Ja: fantastisch!

Betaal €3,-, bespaar €52,-

via GIPHY

Ja, we weten het: je raakt de losse fietslampjes áltijd kwijt. En toch raden we je aan om die €3,- (bij HEMA) eraan uit te geven. Want word je gesnapt vanwege fietsen zonder licht (en daar wordt vaak op gecontroleerd in Utrecht) dan ben je €55,- kwijt.

OV-chipkaart ‘vergeten’

via GIPHY

‘Ik kon helaas niet inchecken want mijn hond heeft mijn ov-chipkaart opgegeten’, je kunt het proberen natuurlijk, maar de kans is vrij groot dat de conducteur je gewoon een boete voor reizen zonder geldig vervoersbewijs uitschrijft. En dat is *katjing* €90,-.

Even snel een peukie doen

via GIPHY

Heeft je hond daadwerkelijk je ov-chipkaart opgegeten en heb je daar zoveel stress van dat je echt even een sigaretje op moet steken op het perron? Niet doen (tenzij het binnen de rooklijnen is)! Voor roken op een plek waar het niet mag staat namelijk een boete van €90,-.

Orde!

via GIPHY

Orde in de kroeg! Beter luister je naar de barman, uitsmijter en toiletjuffrouw en gedraag je je netjes in het café, want voor het verstoren van de orde in een uitgaansgelegenheid kan je zomaar een boete van €370,- krijgen. Een bedrag waarvoor je makkelijk een rondje of zeventien op het terras in Utrecht kunt geven.

de poort utrecht

Zo duur is het om een rondje te geven op het terras in Utrecht

De Utrechtse terrassen zijn de allerdrukste van de grote steden in Nederland. Maar zijn ze ook de du...

Chillen tegen een raamkozijn

via GIPHY

Bedenk maar vast een goede smoes voor als je even staat te chillen in een flat, portiek, poort, gemeenschappelijke ruimte of tegen een raamkozijn, want doe je dat zonder redelijk doel dan mag de politie je een boete van €90,- geven.

BVO’tje

via GIPHY

Een BVO’tje (Biertje Voor Onderweg): iedereen heeft weleens een pilsje op de fiets gedronken. Maar word je aangehouden met een aangebroken fles of blik alcohol op de openbare weg, dan krijg je een Boete Voor Onderweg van maar liefst €90,-. Toch zonde…

<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente

adv.