5 x verkeersboetes voor fietsers in Utrecht die niet misselijk zijn

Door Janine Guijt 13 september 2018

Stel je voor: je komt uit de kroeg gerold en hebt lekker wat biertjes achter je kiezen. Prima toch, want je bent op de fiets? Ja, dat brakke ding, dus. Bel stuk, lamp kapot, je kent het wel. Het zal je een zorg zijn, je wilt in één rechte lijn naar huis nu. Maar dat kan je duur komen te staan, want als fietser heb je je ook aan regels te houden, anders volgen verkeersboetes. En die zijn niet misselijk! 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Bob jij of bob ik?

We zeggen met zijn allen wel: ‘ja lekker, doe er nog maar een, ik ben op de fiets’. Maar wist je dat je ook op de fiets niet beschonken mag rijden? Heb je meer dan 0,54 promile alcohol in je bloed? Dan kun je een boete krijgen van €100,- Echt waar. Werk je niet mee aan de alcoholcontrole? Hoppa, €90,- erbij!

Trrring

fietsbel fietsenmaker utrecht

Fietsend over de Oudegracht – en ja, dat mag doordeweeks en ’s avonds – kom je nog wel eens wat andere weggebruikers tegen. Dan komt een bel wel van pas. Is die stuk? Dan kun je een boete krijgen van €35,-. Snel eentje aanschaffen dus als die van jou stuk is.

Optelsommetje

Even los van dat we eigenlijk allemaal wel weten dat fietsen in het donker zonder goede verlichting écht levensgevaarlijk is, kan het je ook op behoorlijk wat boetes komen te staan. Voor- of achterlicht stuk: €55,- . En als je een handhaver treft met een slecht humeur, of jij hebt zelf een grote mond, dan kun je voor de volgende gebreken ook nog een boete krijgen: geen trapperreflectoren: €35,-, geen wielerreflectoren: €35,- en is dat rode reflectieding aan de achterkant stuk: €35,- . Ka-ching! Da’s bij elkaar €160,-.

Niet daar!

Verboden je fiets te stallen. Als dat bordje er staat – het officiële verkeersbord dus – en je zet hem er wel neer? Dan zou het zomaar kunnen dat je €35,- moet overmaken aan justitie. Zonde van je geld.

Even geduld

fietsen utrecht

Oké, soms moet je echt heel lang wachten voor een stoplicht en is de verleiding groot om door rood te fietsen, maar wacht je niet op het groene licht, dan kan dat je zomaar €90,- kosten. Pittig, hè? En linke soep ook nog natuurlijk. Geduld mensen, is een schone zaak.

Nog meer leesvoer over boetes

politie boetes utrecht

Aan deze 11 overtredingen heb je je vast al eens schuldig gemaakt

Natuurlijk weten we allemaal dat je niet door rood mag fietsen en dat alcohol op straat drinken hart...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente

adv.