Opening brouwerij van bierbroers vandeStreek wordt gevierd met feestweekend

16 mei 2017

Dat de Utrechtse bierbroers Ronald en Sander druk bezig zijn met het openen van hun eigen vandeStreek bierbrouwerij in Utrecht dat hadden we al gemeld. Op vrijdag 19 mei openen de deuren van de brouwerij in Overvecht.

Heel weekend brouwfeest

Op 19, 20 en 21 mei (een heel weekend lang dus) wordt de opening van de brouwerij gevierd. “Eindelijk kunnen we onze eigen bieren brouwen in onze eigen ketels”, vertelt Ronald van de Streek trots. Hiervoor brouwden hij en zijn broer hun bieren in ketels die ze huurden van andere brouwerijen. Reden voor een feestje dus!

100% Utrechtse bieren

Tijdens het openingsweekend proef je de bieren van vandeStreek en wordt het nieuwste vandeStreek biertje gelanceerd. Ronald: “Tijdens het diner dat we eind vorig jaar organiseerden, konden gasten kiezen welk bier ze het lekkerst vonden. Dat bier zijn we gaan brouwen.” Het nieuwe biertje is zo Utrechts als wat: het is bedacht en gebrouwen door de Utrechtse broers in hun eigen brouwerij in Overvecht. “Het bier is gerijpt op Utrechts hout, Utrechtser krijg je het niet,” vertelt Ronald.

Gratis rondleidingen door de brouwerij

Een kijkje nemen is hartstikke gratis, ook de rondleidingen die worden gegeven kosten niets. Iedereen die het leuk vindt om langs te komen, is welkom. Voor de speciaal bieren en hapjes betaal je wel. Ronald: “Twee voormalige chefs van café Lombok verzorgen de happen.” Dat wordt dus meer dan een biertje en een bitterbal. Ronald vult aan: “Pokebols, bierworsten, oesters.. er is heel veel lekkers.”

vandestreek
Foto: vandeStreek

Lintjes doorknippen en proosten maar!

Het officiële ‘lintjesmoment’ is vrijdag tijdens een vrij-mi-bo, zaterdag wordt er vanaf een uurtje of één in de middag geproefd en geproost en zondag wordt de kater weggespoeld met – jawel – nog meer bier.

Vrijdag 19 mei vanaf 16.00 uur, zaterdag 20 mei vanaf 13.00 uur, zondag 21 mei vanaf 13.00 uur. Entree: gratis.

Ben jij een Utrechtse bierfan? Bekijk dan ook eens dit artikel dat we schreven over bierdrinken in Utrecht.

Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie