Zo maak je de taco met kippendijen van De Zwarte Vosch

Aangeboden door De Zwarte Vosch 3 augustus 2017

Een knisperverse taco met kippendijen in een lichtpittige, Canarische saus. Loopt het water je al in de mond? Goed nieuws, want dit gerecht staat op de vernieuwde kaart van De Zwarte Vosch. En – speciaal voor jou als indebuurt-lezer – verklapt het Spaanse restaurant je hoe je zélf zo’n overheerlijke taco de pollo bereidt.

‘Ik wil het allemaal!’

Varkenshaas van het Ibéricovarken met serranoham en ingemaakte groenten, steak tartaar met chimichurri, octopus met mangovinaigrette: het zijn zomaar wat gerechten die je op de nieuwe menukaart van De Zwarte Vosch tegenkomt. Klinkt dit allemaal zo heerlijk dat je er spontaan keuzestress van krijgt? Geen paniek, want bij De Zwarte Vosch eet je pincho’s en tapasgerechtjes. Dat betekent dat je meerdere kleine gerechtjes bestelt die je deelt met je tafelgenoten. Lekker én gezellig, dus. Benieuwd wat er nog meer voor lekkers op de kaart staat? Hier bekijk je het nieuwe menu van De Zwarte Vosch.

De Zwarte Vosch Utrecht

Zelf aan de slag

Om de introductie van de nieuwe menukaart te vieren, daagt De Zwarte Vosch je uit om zélf de keuken in te gaan om de taco de pollo te maken. We maken dit gerecht in drie stappen: eerst bereiden we de kip, dan maken we de mole met kippenlever en tenslotte wagen we ons aan de Canarische saus mojo picón.

De kip

Benodigheden: 100 gram zout -100 gram suiker – water – 1 kilo kip

Als je vlees écht smaakvol en mals wilt hebben, moet je het pekelen. Voeg daarom het zout en de suiker toe aan 1 liter water. Hier leg je de kip voor 4 uur in. Daarna leg je de kip onbedekt een nacht in de koelkast met de huid naar boven. De volgende dag bak je het vlees een kwartier in een voorverwarmde oven op 160 graden. Bewaar het vervolgens weer in de koelkast. Als je straks klaar bent met de mole en de mojo picón snijd je de kip in plakjes en bak je deze nogmaals op 200 graden voor vijf minuten.

De mole van kippenlever

Benodigheden: 1 kilo kippenlever – 500 gram kippenborst – 75 cl witte wijn – laurierblad – 1 kilo boter – 150 cl Pedro Ximenez wijn – 1 theelepel zwarte peper – 1 theelepel zout – 1 theelepel kaneel – 1 theelepel kardemom – 1 theelepel verse tijm – de schil van een sinaasappel – 1 theelepel komijn – 2 theelepels cayenne- 1 theelepel gerookt paprikapoeder – 5 knoflookteentjes – 200 gram pure chocola – 4 theelepels tahin 

Mole – spreek uit: molé – is een van oorsprong Mexicaanse saus met enorm veel varianten. Bij de taco de pollo serveert de Zwarte Vosch een mole van kippenlever die je écht eens geproefd moet hebben. Je maakt hem door 1 kilo kippenlever en 500 gram kippenborst voor 12 minuten te koken in 75 centiliter witte wijn en een laurierblad. Vervolgens gooi je dit alles in een blender met alle overige ingrediënten. Blend net zo lang tot er een glad mengsel ontstaat.

De mojo picón

Benodigheden: 500 gram paprika – 5 knoflookteentjes – 1 theelepel cayenne peper – zout – peper -15 gram sherry-azijn – 100 gram arbequina olijfolie – 1 theelepel gerookte paprikapoeder – 150 gram droog brood

Mix alle ingrediënten in de blender tot een glad mengsel.

Grill de taco aan allebei de kanten voor 15 seconden en leg de kip, mole en de saus erin. Serveer met Amsterdamse garneeruitjes en korianderblaadjes. Enne, of jouw eigen creatie net zo lekker smaakt als die van De Zwarte Vosch? Daar kom je natuurlijk maar op een manier achter. Je bestelt de taco de pollo voor €8,50. Eet smakelijk!

De Zwarte Vosch restaurants en horeca

nu gesloten17:00 - 01:00

Oudegracht 48, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca
Deze Partnerbijdrage wordt je aangeboden door De Zwarte Vosch en staat los van de redactionele berichten binnen het indebuurt-platform.