Wil je niet missen: zondagmiddaglunch bij L’ami Jac

Aangeboden door L’ami Jac 28 november 2017

Wil je een keer écht goed en uitgebreid lunchen en word je graag culinair in de watten gelegd? Pak je agenda, blader door naar komende zondag 3 december en zet bij die datum met koeienletters dat je dan naar L’ami Jac moet. Chefkok Jac Rijks schotelt je een hele middag lang lekkers voor ‘uit de grond, de zee, de buik en de lucht’.

En dat is bijzonder, want Jac Rijks – eigenaar en én chefkok – bereidt normaal gesproken alleen het diner voor zijn gasten. Dat doet hij met heel veel zorg en steengoede producten, maar zonder fratsen. “Waar het mij om gaat, is het product en de bereiding ervan”, vertelde hij ons eerder. “Het hoofdingrediënt moet van het bord spatten en de essentie van de maaltijd vormen. Dáár draait het om, niet om een bonte verzameling van gelletjes, crumbles en eetbare bloemen.”

Haas zoals de koning het eet

Een paar keer per jaar maakt Jac een uitzondering en pakt hij wél uit met een lunchmenu. Komende zondag is het weer zover. Wat je van deze culinaire middag kunt verwachten? Niet drie, vier, maar vijf gangen met als sluitstuk ‘haas op koninklijke wijze’, ook wel lièvre à la royale genoemd. Het is een bewerkelijk gerecht dat in de gastronomische wereld hoog in het vaandel staat. Echt een lekkernij, in de categorie ‘moet je een keer geproefd hebben’ (mits je geen vegetariër bent, natuurlijk). Verder stelt de sommelier van L’ami Jac voor de gelegenheid een wijnkaart van tien topwijnen samen, die je zowel per glas als per fles kunt bestellen. Trek voor de lunch gerust een hele middag uit, want dit evenement duurt tot een uur of zes. Jac: “We beginnen om 13.00 uur, leggen een plaatje op, schenken een glas champagne in en maken er een sprankelende middag van.” Klinkt goed, toch?

Wel even reserveren

Verwacht trouwens geen massaal gedoe: er is slechts ruimte voor twintig mensen. Zorg dus dat je een van de lucky few bent en reserveer snel. Dat kan online of telefonisch via 030 25 15 020. Goed om te weten: het lunchmenu kost zestig euro per persoon, inclusief champagne.

PS: de zwezerink van L’ami Jac schijnt zo goed te zijn dat Utrechter Arnaud het niet droog kan houden als hij dit gerecht voorgeschoteld krijgt.

L’ami Jac

restaurants en horeca

nu open12:00 - 22:00

Burgemeester Reigerstraat 29, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca