Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gratis verschillende soorten koffie proeven doe je hier

Aangeboden door Cupp 18 juni 2019

Gek op goede koffie en zin om eens een nieuwe koffietent aan te doen? Wij tippen Cupp: de zaak die afgelopen januari de deuren opende aan de Nobelstraat. Doordat verschillende koffiesoorten elkaar regelmatig afwisselen, is Cupp de ideale bestemming voor iedereen die graag verrast wordt. Ook niet geheel onbelangrijk: voor een goed ontbijt of een lekkere lunch kun je hier ook zeker terecht.

Verschillende smaken

“De Utrechtse brander Keen verzorgt onze koffie. Het is een echt seizoensproduct, wat betekent dat onze huiskoffie een paar keer per jaar wisselt”, legt Cupp-eigenaar Peter Braakman uit. “Over een tijdje gaan we een nieuwe huiskoffie serveren. Omdat het zomer wordt, is deze lekker zoet, een tikje fruitig maar wel nog erg vol.” Behalve de huiskoffie en espresso van de molen, heb je bij Cupp ook keuze uit een of twee wisselende filtervarianten. “Bij ons weet je niet wat er volgende maand op de kaart staat. Je mag ook wel verrast worden”, vindt Peter.

Huisgemaakt gebak en meer lekkers

Behalve heerlijke koffie vind je op het menu van Cupp ook verschillende ontbijt- en lunchgerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een huisgemaakte soep van de week of een sandwich met Parmaham, tomatentapenade en roomkaas? Ga je liever voor zoet, dan is het aan te raden om een huisgemaakt gebakje te bestellen. “Welke taarten we hebben, is iedere keer weer anders. Appeltaart en carrotcake hebben we bijna altijd, en daarnaast maken we vaak cheesecake of een lekkere fruitcake”, vertelt Peter.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: indebuurt Utrecht

Cuppen bij Cupp

Als je wilt proeven wat de koffie bij Cupp zo speciaal maakt, ben je welkom om te komen cuppen. Eh… wat? “Cuppen is een manier van proeven, waarbij je koffie uit een speciale lepel slurpt”, licht Peter toe. Aha! Iedere eerste donderdag van de maand kun je vanaf 16.30 uur diverse koffiesoorten komen cuppen. Ideaal voor wie graag nieuwe smaken ontdekt. En geef je toch de voorkeur aan een potje thee boven een bakkie pleur, dan kan dat natuurlijk ook!


Meer over Cupp ontdekken?

Cupp koffiebars

Geopend08:00 - 18:30

Nobelstraat 239, Utrecht

Bekijk meer:koffiebars

adv.