Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor de vleesliefhebbers: bij dit Utrechtse restaurant moet je zijn

Aangeboden door Beers and Barrels Centrum 8 mei 2019

Gek op een goed stuk vlees op je bord? Dan zit je goed bij Beers & Barrels! Naast héél veel lekkere speciaalbieren serveert het restaurant ook heerlijke vleesgerechten. Van malse steak tot heerlijke burger: bij Beers & Barrels kun je als vleesliefhebber je hart ophalen. Welke gerechten je absoluut eens wilt proeven als je hier bent? Wij zetten ze voor je op een rij.

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Dry aged meat

Foto: Beers & Barrels
Foto: Beers & Barrels
Foto: Beers & Barrels

Als je bij Beers & Barrels binnenstapt, kom je direct in een vleeswalhalla terecht: de walk of meat. Langs de muur staan enorme koelvitrines met daarin stukken vlees. Wat je ziet, is dry aged meat, vertelt manager Joost. Het vlees wordt eerst gedroogd in de koeling, waarna het wordt schoongemaakt en bereid op één van de Green Egg barbecues. Je kunt dry aged meat in verschillende varianten bestellen, waaronder entrecôte, côte de boeuf, t-bone steak of een rib eye steak. Heb je nu geen flauw idee wat het verschil is tussen al die soorten steak? Dat leggen ze je bij Beers & Barrels graag uit!

BBQ chicken

De BBQ chicken is één van de meest geliefde gerechten op de kaart van Beers & Barrels, vertelt Joost. Maar wat maakt die BBQ chicken dan zo lekker? “Het geheim zit hem in het langzaam garen van de kip: in totaal trekken we daar zes uur voor uit. Daardoor blijft de binnenkant roze, terwijl de kip wel 100% gaar is. Bovendien gebruiken we houtskool op de barbecue en ook dat proef je terug.” De lekkere smaak heeft de kip te danken aan de enige echte Beers & Barrels kruidenlaag. Voor de kip op de barbecue wordt gelegd, wordt hij met deze kruidenmix bedekt.”Die mix bestaat uit maar liefst 25 ingrediënten”, verklapt Joost. “Wat erin zit, blijft geheim!”

Beers & Barrels platter

Foto: Beers & Barrels Utrecht Centrum

Wil je van alles wat proeven, ga dan voor de Beers & Barrels platter. Ideaal voor tijdens de borrel of om te delen als voorgerecht. “Als je de platter bestelt, krijg je allerlei verschillende hapjes die allemaal zijn bereid met de Green Egg”, vertelt Joost. Denk bijvoorbeeld aan BBQ chicken wings, ribbetjes, gerookte worstjes met jalapeñopepers en kaas én nacho’s. Daarnaast krijg je bij de platter ook vers brood met diverse dips. Dat wordt smullen!

Dat smaakt naar meer…

Beers & barrels eten
Foto: Beers & Barrels

We zeiden het toch: voor heerlijk vlees ben je bij Beers & Barrels aan het juiste adres! Naast de gerechten die we al noemden, vind je op de menukaart nog veel meer lekkers. En mocht je nu een keer geen zin hebben in vlees, dan kies je gewoon voor een van de vegetarische opties. Direct een tafel reserveren? Dat doe je via de oranje button onderaan dit artikel.


Meer over Beers and Barrels Centrum ontdekken?

Beers and Barrels Centrum cafés

Geopend16:00 - 01:00

Oudegracht aan de werf 125, Utrecht

Bekijk meer:cafés
Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.