Voetjes van de vloer in een middeleeuwse kelder: vier je feest in de Caves Caroli van Karel 5

Aangeboden door Bistro Karel 5 30 november 2017

Een feest organiseren waar iedereen nog maanden over napraat. Of het nu om een afstudeerborrel, receptie of jubileum gaat: dat willen we allemaal wel, toch? Karel 5 helpt je een handje door hun middeleeuwse kelders – die ze Caves Caroli noemen – beschikbaar te stellen: supertoffe plekken die je afhuurt voor kleinschalige evenementen.

Feestje in middeleeuwse koelkast

Na een grote renovatie opende Karel 5 afgelopen oktober de Caves Caroli: drie middeleeuwse kelders onder het hotel. De ruimtes werden vroeger gebruikt als tongewelven: een soort koelkasten om bijvoorbeeld etenswaren en zelf gebrouwen bier te bewaren. Het was er namelijk nooit warmer dan acht graden. Tegenwoordig is de temperatuur er een stuk aangenamer en ook de inrichting doet warm en gezellig aan.

Helemaal zoals jij het wilt

De drie ruimtes hebben ieder een andere sfeer en inrichting gekregen. De eerste kelder is ingericht als lounge en uitgerust met een TV-scherm. Niet alleen handig voor presentaties, maar ook voor de slideshow met hier-en-daar een gênante foto die volgens je familie niet kan ontbreken op je verjaardagsfeest. De tweede kamer is een eetkamer en de derde ruimte is ingericht als bar. Op die manier kun je heel veel kanten op. Wil je beginnen met een presentatie en afsluiten met een gezellige borrel? Geen probleem. Organiseer je eerst een diner en mogen daarna de voetjes van de vloer? Kan geregeld worden. De verlichting en muziek mag je ook helemaal zelf bepalen en je kunt voor heel toegankelijke prijzen een borrel- of dinerarrangement bij de ruimtes boeken.

Goed om te weten: de caves bieden ruimte aan veertig mensen. Heb je interesse om in een of meerdere van deze bijzondere kelders je studentenborrel, verjaardagsfeest of jubileum te vieren? Mail dan [email protected] of bel 030 233 75 50.

Laat je niet afschrikken

Karel 5 is onderdeel van Grand Hotel Karel V,  het hotel dat je misschien kent als dat statige gebouw waar gasten met een dikke portemonnee kunnen logeren. Toch is het veel meer dan dat. Zo kun je nu ook terecht bij Bistro Karel 5, een fijne plek waar je geniet van heerlijke gerechten een afternoon tea, maar waar je ook gewoon een kop koffie kunt drinken tijdens het shoppen. Laat je niet afschrikken door die enorme poort aan de Springweg en loop er een keer dóórheen, in plaats van langs. Je zult er geen spijt van krijgen!

 

Bistro Karel 5 hotels

nu gesloten09:00 - 22:00

Geertebolwerk 1, Utrecht

Bekijk meer:hotels