In de vintage huiskamer van Meneer Peer eet je de lekkerste broodjes

Door Sylvia Vos (Stadsblad Utrecht) 8 april 2017

Ken je dat, een huiskamer vol vintage spulletjes aan de muren en plafonds, in kleuren van vroeger? Een huiskamer van een oud meneertje of tante die toevallig een topgevoel voor stijl heeft? Zo ziet de huiskamer van Meneer Peer aan de Bemuurde Weerd eruit. Daar móet je gewoon een keer op visite. Wij gingen je voor… 

Even vissen

De persoon Meneer Peer bestaat niet echt, maar is ontstaan in de breinen van Floor van Gurp (31) en Renske van Kooten (30). Zij zijn eigenaars van de ‘gezelligste huiskamer van de Bemuurde Weerd’. Genaamd Meneer Peer dus.

Het idee was net zo simpel als creatief. “We wilden de uitstraling van een oude huiskamer, van Meneer Peer (lekker makkelijk te onthouden), die er nu even niet is. Hij is naar Frankrijk of even vissen, maar je kunt wel in zijn huis terecht”, vertelt Floor. En dat kan voor ontbijt, lunch en een wijntje met borrelplateau.

Floor en Renske zijn de eigenaars van Meneer Peer aan de Bemuurde Weerd Oostzijde.

Stapels post

Floor en Renske, die sinds de kleuterschool vriendinnen zijn, liepen al lange tijd rond met plannen voor een horecazaak. Ideeën genoeg, behoorlijk gedetailleerd ook, maar het juiste pand was wat lastiger te vinden.

De locatie aan de Bemuurde Weerd waar ze uiteindelijk terechtkwamen stond al elf (!) jaar leeg. De post lag torenhoog op de mat. Floor: “We hadden een briefje door de bus gegooid dat we geïnteresseerd waren, maar het duurde een half jaar voordat de eigenaar contact opnam.”

Na een periode van verbouwing – Floor en Renske deden álles zelf! – was op 7 maart de officiële opening. En sindsdien hebben ze over aanloop niet te klagen. Floor: “Er is verder weinig hier in de Vogelenbuurt. Wij willen echt graag een buurtfunctie vervullen, daarom vonden we deze plek ook zo gaaf.”

Alle spullen zijn met de grootste zorgvuldigheid bij elkaar gezocht bij Kringloopwinkels en antiekmarkten in Frankrijk.

Pindakaas en appelstroop

Iedereen is welkom in de knusse huiskamer van Meneer Peer, maar ouders met kinderen in het bijzonder zullen zich er snel op hun gemak voelen. Dankzij de kinderhoek met speelgoed en de kindvriendelijke kaart. Broodje pindakaas of appelstroop kun je er bijvoorbeeld bestellen. Of een fruithapje (allemaal €2,-).

“Vooral heel normaal”, zo noemt Floor de broodjes, salades en verrukkelijke sapjes die op het menu staan. “Geen biologisch gedoe, gewoon lekker broodje bal met mayo (€6,-). Wel alles huisgemaakt. En voor de kinderen hebben we bijvoorbeeld geen Fristi, maar ranja met karnemelk (€2,50). Superlekker, net als vroeger.”

Broodje geitenkaas, gegrilde paprika en pistou-mayo en een broodje paté van Slagerij de Molen met perenstroop.

En superlekker is het zeker. Het broodje geitenkaas, gegrilde paprika en pistou-mayo en het broodje paté met perenstroop (beide €6,50) die wij aten plus de peer-spinazie-munt-gembersap (€3,-) smaakten allemaal méér dan goed.

Het is niet alleen gezellig bij Meneer Peer in de huiskamer, maar lekkere dingen maken kan hij ook nog. Zeg nou zelf, wie wil er nou niet bij zo’n tof meneertje op bezoek?

Handig om te weten

Meneer Peer is dinsdag tot en met zondag open van 9.00 tot 18.00 uur. Lekker weer? Dan kun je buiten op de traptreden van het sluisje genieten van ontbijt, lunch of borrelplateau met een wijntje.

Meneer Peer, Bemuurde Weerd Oostzijde 36
In de huiskamer van Meneer Peer
De huiskamer van Meneer Peer

Meer over Meneer Peer ontdekken?

Meneer Peer lunch

Nu gesloten09:00 - 18:00

Bemuurde Weerd Oostzijde 36, Utrecht

Bekijk meer:lunch

adv.