Verborgen parel: hier in Utrecht smul je van heerlijke pizza’s volgens Romeins recept

Aangeboden door LaLottaPizza

Foto: La Lotta

“Veel Nederlanders zien pizza als fast food, maar in Italië is het de basis van de cultuur. Pizza is bij ons een ambachtelijk product, niet iets dat je uit de diepvries eet”, zegt Luca Cipolloni, eigenaar van La Lotta Pizza. In het restaurant (dat ook aan afhaal en bezorging doet) kun je terecht voor pizza die niet alleen lekker, maar óók nog eens gezond is vanwege het gebruikte pinsa deeg.

“Als je een gewone pizza bestelt, is dat vaak een Napolitaanse pizza die is gemaakt met geraffineerd meel”, begint Luca zijn verhaal. “Pizza’s in Rome worden juist traditioneel gemaakt met pinsa romana; een deegsoort die wordt gemaakt met tarwe, soja- en rijstmeel. Dat maakt dit deeg beter verteerbaar. Bovendien bevat het – in tegenstelling tot geraffineerd meel – veel proteïne en vezels. Daarnaast bevat het deeg een laag percentage gluten, omdat soja- en rijstmeel glutenvrij zijn. Tot slot bevat het niet zoveel koolhydraten en calorieën als regulier pizzadeeg.” Overigens biedt La Lotta wel glutenvrije voor- en nagerechten én heb je keuze uit diverse vegan pizza’s.

Producten van hoge kwaliteit uit Italië

Naast het pinsa deeg, is er nog iets dat de pizza’s van La Lotta onderscheidt. In de zaak wordt enkel gewerkt met verse biologische producten die worden geïmporteerd uit Italië. Hoge kwaliteit staat voorop bij het uitzoeken van de ingrediënten, benadrukt Luca. Datzelfde geldt ook voor de koffie en wijnen die La Lotta schenkt.

Over wijn gesproken: Luca is tevens sommelier en weet dus alles van deze drank af. “In Nederland wordt wijn soms gezien als een drank om lekker snel tipsy van te worden, maar voor Italianen is het echt iets cultureels. Bij elke pizza op het menu kunnen we een bijpassende wijn schenken. Vraag er gerust naar als je hier bent! Vroeger werd pizza vaak gecombineerd met bier, maar wijn past er eigenlijk veel beter bij. In wijn zit namelijk geen gluten – in bier wel. Met de juiste wijn, wordt de smaak van de pizza nóg beter.”

Luca gaat verder: “Het motto bij La Lotta is: we zijn wat we eten en drinken. Bij ons kom je voor pizza gemaakt van gezond deeg, belegd met ingrediënten van hoge kwaliteit. Daarbij drink je heerlijke wijn die wij importeren uit Italië. Bewaar ook zeker een plek voor het toetje; bijvoorbeeld een echte tiramisu of een glaasje dessertwijn van een kleine wijngaard uit Sicilië.”

Lees verder onder de foto’s >

Traditie en innovatie gaan hand in hand

Wanneer je pizza komt eten of bestelt bij La Lotta, zul je zien dat het aanbod is onderverdeeld in twee categorieën: traditionele en innovatieve pizza’s. Zo staan op het menu klassiekers als de Margherita (met tomatensaus, buffelmozzarella, verse basilicum) en de 4 Formaggi (met meerdere soorten kaas).

Daarnaast kun je gaan voor een van de innovatieve pizza’s. “Die bevatten een bodem van zuurdesem en worden anders bereid dan de traditionele pizza’s”, zegt Luca. “Bij een gewone pizza gaat de bodem met alle ingrediënten erop de oven in. Voor onze innovatieve pizza’s worden de ingrediënten voor de topping los bereid van het deeg. Pas als alle ingrediënten zijn gekookt en voorbereid, voegen we ze toe aan de bodem.”

Geweldige reviews én het Eccelenze Italiane certificaat

De liefde en aandacht waarmee ze bij La Lotta pizza’s maken, blijft niet ongemerkt bij gasten. Op TripAdvisor scoort het restaurant 5/5 punten, en op The Fork krijgt de zaak een dikke 9,2/10!

Daarnaast prijkt in Luca’s restaurant het Eccelenze Italiane 2021/2022 certificaat. “Ieder jaar maakt het bedrijf een top 50 van excellente Italiaanse bedrijven in Europa”, legt Luca uit. “Ze beoordelen restaurants tijdens een verrassingsbezoek. Er wordt gelet op diverse punten zoals professionaliteit, de kwaliteit van ingrediënten en smaak.” Op basis van die beoordeling krijgen alle bezochte zaken een score, waarbij alleen de beste 50 in Europa het certificaat krijgen.

In januari 2022 maakt La Lotta bovendien kans op nóg een gave prijs. “We doen mee aan het NK Pizza Bakken tijdens de Horecava (een grote horecabeurs in Amsterdam). We gaan daar een vegan pizza maken, exclusief voor het NK. Wie weet komt de pizza later ook op ons menu…”

Lees verder onder de foto >

Geniet thuis óf kom gezellig langs!

La Lotta begon vijf jaar geleden als afhaal/bezorgpizzeria in Hoograven. “Veel klanten vroegen waarom we geen restaurant hadden. Toen dit pand aan de Jan van Scorelstraat vrijkwam, hebben we – 2,5 jaar geleden – eindelijk een restaurant erbij geopend”, vertelt Luca.

In het restaurant kun je tegenwoordig naast heerlijk eten ook genieten van kunst. “Tot maart 2022 is ons restaurant tevens een kunstgalerie. Aan de muren hangen schilderijen van Italiaanse landschappen, gemaakt door de Nederlandse kunstenares RietjeArt. Ik vind het een mooie mix tussen de Nederlandse en Italiaanse cultuur.” Daarnaast hoopt Luca in de toekomst ook iets te doen met muziek in het restaurant. “Ik zou graag een jukebox neerzetten, waar mensen hun eigen muziek op kunnen kiezen.”

Zin gekregen om de gezonde pizza’s van La Lotta te proeven? Via lalottapizza.nl kun je direct bestellen óf een tafeltje reserveren in het restaurant.

LaLottaPizza

Jan van Scorelstraat 21, Utrecht

Nu gesloten

Meer informatie

LaLottaPizza

Jan van Scorelstraat 21, Utrecht

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “Tof interieur en een heerlijke kaart: wij gingen borrelen bij de nieuwe wijnbar Vino”

Tof interieur en een heerlijke kaart: wij gingen borrelen bij de nieuwe wijnbar Vino

Aangeboden door Winkel van Sinkel

Ga naar “Natuurwijnwinkel Sec is verhuisd en vind je voortaan hier in Utrecht”

Natuurwijnwinkel Sec is verhuisd en vind je voortaan hier in Utrecht

Ga naar “Albert Heijn in Terwijde is weer open en dit kun je verwachten van de vernieuwde winkel”

Albert Heijn in Terwijde is weer open en dit kun je verwachten van de vernieuwde winkel

In onze gids

Ga naar “One24”

One24

  • Floraweg 25
  • Restaurants en horeca
  • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Koenraad Utrecht”

Koenraad Utrecht

  • Voorstraat 14
  • Restaurants en horeca
  • Gesloten
Koenraad

Nu gesloten

Ga naar “De Utrechter”

De Utrechter

  • Vredenburg 40
  • Cafés
  • Gesloten
de-utrechter-1 ontbijten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Gewicht verliezen met het 3-stappenplan van Vida Vitaal (én je krijgt gratis 24/7 coaching!)”

Gewicht verliezen met het 3-stappenplan van Vida Vitaal (én je krijgt gratis 24/7 coaching!)

  • Vida Vitaal
  • Geldig t/m 10 februari 2022

Topper

Ga naar “25% korting op Sake KUBOTA”

25% korting op Sake KUBOTA

  • SHOKUDO
  • Geldig t/m 31 januari 2022

Topper

Ga naar “Kruidvat Baby en Kids verzorging van € 2,29 voor € 1”

Kruidvat Baby en Kids verzorging van € 2,29 voor € 1

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “Chocomel of Fristi Houdbaar van € 1,55 voor € 1”

Chocomel of Fristi Houdbaar van € 1,55 voor € 1

  • PLUS
  • Geldig t/m 29 januari 2022
Ga naar “Mora of Hebro Saté van € 1,45 voor € 1”

Mora of Hebro Saté van € 1,45 voor € 1

  • PLUS
  • Geldig t/m 29 januari 2022

Vacatures

Ga naar “Zelfstandig coach”

Zelfstandig coach

  • Vida Vitaal
  • Fulltime

Topper

Ga naar “Communicatie-marketing medewerker (ZZP/parttime)”

Communicatie-marketing medewerker (ZZP/parttime)

  • De Utrechter
  • Parttime

Topper

Ga naar “Pedagogisch Medewerker”

Pedagogisch Medewerker

  • Kinderdagverblijf De Melkfabriek
  • Fulltime

Topper

Ga naar “Salesmedewerker”

Salesmedewerker

  • De Utrechter
  • Parttime

Topper

Ga naar “Jonge Consultant”

Jonge Consultant

  • Hieroo
  • Fulltime

Topper

Agenda

Ga naar “Utrecht Dinner Train”

Utrecht Dinner Train

  • Van 11 mrt t/m 13 mrt
Ga naar “Workshop Japanse knooptas leren maken”

Workshop Japanse knooptas leren maken

  • Van 19 jan t/m 16 feb
Ga naar “Weer kunst kunst beleven. Moving Gallery Utrecht”

Weer kunst kunst beleven. Moving Gallery Utrecht

  • Van 28 jan t/m 27 feb
Ga naar “Stress? Ontspannen kun je leren (online)”

Stress? Ontspannen kun je leren (online)

  • U Centraal
  • Van 7 feb t/m 28 feb