Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van student tot senior: dit is waarom heel Utrecht zich thuis voelt bij Café ’t Neutje

Aangeboden door Café ’t Neutje 11 september 2019

Een klassieke bruine kroeg zonder opsmuk, waar vind je die nog tegenwoordig? Nou aan de Neude, bijvoorbeeld. Want tussen de grote horecazaken en de hippe hotspots vind je een knusse klassieker die al vele jaren de harten van Utrechters weet te veroveren. We hebben het natuurlijk over Café ’t Neutje. Wij namen plaats aan de bar en ontdekten waarom iedereen zich thuis voelt in deze bijzondere kroeg.

Een lange bar, donker meubilair, een flinke lading bordspellen en aan de muur posters die verwijzen naar vervlogen tijden. Het zijn ingrediënten die al snel in een gezellige ruimte resulteren. Maar met een sfeervolle uitstraling ben je er nog niet. Café ’t Neutje wordt echt ‘eigen’ door de heerlijke no-nonsense sfeer die er hangt.

Dagjesmensen én vaste gasten

’t Neutje trekt dagjesmensen, maar er zijn ook behoorlijk wat Utrechters die de kroeg al jaren weten te vinden. “Bijvoorbeeld mensen van een jaar of vijftig, die elkaar hier twintig jaar geleden hebben ontmoet. Mooi om te zien.”

“Vandaag kwam er nog iemand binnenlopen die rondkeek en zei: wauw, dit ken ik nog van mijn studententijd, 25 jaar geleden”, vult barman Tom aan. “Maar we hebben ook veel vaste gasten. Dat zou je misschien niet zo snel verwachten van een kroeg op de Neude, maar veel mensen komen hier graag terug.”

Tekst loopt door onder de foto.

Een vriendengroep bij ’t Neutje.

Centraal, maar niet massaal

Een van die vaste gasten is Manon (29). Of eigenlijk moeten we zeggen was, want onlangs verhuisde ze naar Spanje. Een van de dingen die ze mist aan Utrecht is ’t Neutje, waar ze maar wat graag aan de bar zat. Wat de kroeg volgens haar zo speciaal maakt? “De sfeer is er relaxed, aan de bar is vaak een plekje vrij en de gehaktballetjes zijn er heerlijk pikant. Ook fijn: ze serveren er grote glazen wijn voor een leuke prijs.” De locatie vindt Manon ook een grote plus. “Handig als je met vrienden hebt afgesproken die met het OV komen, want ’t Neutje ligt lekker centraal. Maar zodra je er binnen bent, heb je wel het gevoel dat je ergens achteraf zit.”

Spannende biertjes

Nóg iets dat ’t Neutje nét even anders maakt: de bierkaart! “We hebben sinds een maand een nieuwe bierkaart met bieren erop die je niet snel ergens anders tegenkomt”, vertelt Eddy. Als voorbeelden noemt hij de Green Killer IPA en de Lupulus Hopera. “We vinden het een leuke uitdaging om onze gasten nieuwe bieren aan te kunnen bieden en ze hiermee te kunnen verrassen.” Weet je nog niet zo goed wat je wilt? Vraag het dan aan een van onze medewerkers, ze helpen je graag kiezen. Ook leuk: sinds kort kun je bij ’t Neutje ook ontbijten. Ze serveren er omeletten, verse croissantjes met jam en huisgemaakte granola.

En klinkt ’t Neutje als de perfecte plek voor je feestje of borrel? Goed nieuws, want je kunt de ruimte achterin kosteloos reserveren door even te bellen (030 2322458) of te mailen.

’t Neutje als werkplek

’t Neutje is niet alleen een topplek om te borrelen, maar ook om te werken. Barman Tom kan het weten, want hij staat er al vier jaar achter de bar. Binnenkort neemt hij afscheid, maar dat valt nog niet mee. “Ik ben met zoveel mensen bevriend geraakt. Hier werken was voor mij een goed alternatief voor een studentenvereniging. We zijn echt een hechte groep met z’n allen. Zelfs mensen die hier jaren geleden hebben gewerkt, blijven terugkomen.” Een ander mooi aspect aan zijn werk vindt Tom de gesprekken met mensen. “Er zitten hier altijd wel mensen aan de bar, dan heb je al gauw een gesprek. Soms zijn dat oppervlakkige praatjes, maar vaak gaat het echt de diepte in.”

Tekst loopt door onder de foto.

Worden dit jouw nieuwe collega’s? Foto: ’t Neutje

Tweede familie

Klinkt dat als een fijne werkplek? Goed nieuws, want ’t Neutje is op zoek naar personeel. “Ervaring vinden we niet zo belangrijk, we hebben liever dat mensen in onze familie passen”, aldus Eddy. “Want het team hier zal echt je tweede familie worden.”

Bekijk de vacature hier:

Bar- en bedieningsmedewerker

Functieomschrijving Als bar- en bediening medewerker van 't Neutje zul je alle taken binnen ons caf...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Café ’t Neutje. Meer over Café ’t Neutje ontdekken?

Café ’t Neutje

cafés

Gesloten10:00 - 02:00

Neude 30 , Utrecht

Bekijk meer:cafés

adv.