Deze Utrechtse tenten horen bij de 100 beste koffiezaken van Nederland

Door Janine Guijt 26 september 2017

Een zevental Utrechtse koffietenten kan vandaag de slingers uithangen, want zij bemachtigden dit jaar een plek in de Horeca Koffie Top 100 van Misset Horeca. Dat betekent dat de zaken volgens het horecavakblad tot de allerbeste koffiespots van Nederland horen. 

Wijn+koffie = topcombi

De ultieme Utrechtse winnaar is Talud9. De wijnbar (waar je dus ook terecht kunt voor een goede bak koffie) eindigde op plek twee van de Horeca Koffie Top 100. De jury sprak vol lof over eigenaar Wouter Verwer en zijn cacaocreaties: “De espresso heeft een fijne, volle body en je proeft zwarte bes en perzik. De mooie presentatie met een glaasje in een stenen schaaltje past bij de uitstraling van de zaak. De barista weet waar hij over praat en heeft veel koffiekennis. Hij is zeer gastvrij en vol passie met zijn vak bezig.” Steek die maar in je zak, Talud9!

Verder prijken Bar Beton de Bank (plek 16), Doppio Espressobar (plek 26), 30ml (plek 36), Guusjes (plek 39), Stan & Co (plek 55) en ’t Koffiehuis (plek 74) op de koffielijst.

Mystery guest en jury

Goed om te weten: de koffiezaken hebben zichzelf opgegeven of zijn opgegeven door hun koffiebrander. Alle tenten hebben een mystery guest op bezoek gehad en zijn zo in de top 100 terecht gekomen. Vervolgens bepaalde een jury wie welke plek kreeg. Ze letten daarbij op de manier van koffie zetten, het product zelf, productkennis en de houding van het personeel.

Op de website van het AD Utrechts Stadsblad lees je meer over de Horeca Koffie Top 100.

Talud9

wijnbars

nu gesloten10:00 - 01:00

Donkere Gaard 9, Utrecht

Bekijk meer:wijnbars