Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tip: je kunt nu een Indonesische rijsttafel voor thuis afhalen bij restaurant Blauw

Aangeboden door Blauw 12 mei 2020

Liefhebbers van culinair Indonesisch eten hoeven we vast niet te vertellen dat restaurant Blauw the place to be is als je trek hebt in een authentieke en uitgebreide rijsttafel. Net als alle horeca is ook Blauw pas weer open vanaf 1 juni, maar tot die tijd hoef je de internationaal bekroonde rijsttafel van het restaurant niet te missen. Via de website bestel je zeven dagen per week een rijsttafel om af te halen. Wij vertellen je meer!

Bestel je een rijsttafel bij Blauw, dan kun je erop rekenen dat de tafel vol komt te staan met allerlei typisch Indonesische gerechtjes. De afhaalvariant (€25,- per persoon) is, net als het origineel, geïnspireerd op de waanzinnig rijke Indonesische keuken, waarbij elk eiland zijn eigen smaken heeft. Als jij niet naar Indonesië kan, haal je Indonesië toch naar jou?

Vlees en vis of vega: de keus is aan jou

Je kunt zelf kiezen of je de rijsttafel van Blauw met vlees- en visgerechten wilt, of liever gaat voor de vegetarische variant. “Chef-kok Hendra en ik hebben de menu’s samengesteld. Zelf houden we van pittig eten, dus bevatten alle menu’s een aantal lekkere mild-pittige gerechten”, vertelt restaurantmanager Morris Konings ons. “In de vlees-vis rijsttafel mag daging rendang (rundvleesgerecht, red.) natuurlijk niet ontbreken, evenals ikan mentega: kabeljauwfilet met een zoete ketjapsaus.”

Eet je vegetarisch? Dan ga je genieten van heerlijke gerechten met groenten, tempeh en tahu. Morris: “In de vega rijsttafel zit bijvoorbeeld tahu peteh: een van onze populairdere à la carte gerechten van tahu en petehbonen in een frisse, mild-pittige saus. Andere gerechten in deze rijsttafel zijn tahu kerrie en tempeh belado en terong pedas (gebakken aubergine). Allemaal authentiek Indonesisch.” Welke gerechten je verder allemaal krijgt, bekijk je hier.

Tekst gaat verder onder de foto

blauw restaurant afhalen rijsttafel
Foto: Blauw

Even opwarmen en dan aan tafel

Wanneer je je rijsttafel bij Blauw afhaalt, krijg je alle gerechten koud mee. “We geven je wel opwarmadvies mee, voor de oven en de magnetron. Al het eten komt in hittebestendige bakken en de instructies zijn simpel”, aldus Morris. Je kunt alle bakjes dus zo in de oven of magnetron schuiven en daarna direct aan tafel.

Zeven dagen per week

Je kan de rijsttafel zeven dagen per week komen afhalen. Bestellen doe je gemakkelijk via de website. Je kunt de rijsttafel ook nog uitbreiden met saté ayam, toetjes of een lekkere wijn. Zodra je een keuze hebt gemaakt, kun je een tijdslot kiezen waarin je jouw bestelling komt afhalen. Zo kunnen de chefs zorgen dat jouw eten op tijd klaarstaat en zijn er nooit teveel mensen tegelijk bij het restaurant.

Voor in de agenda: vanaf 1 juni ben je weer welkom

Over iets meer dan twee weken ben je weer van harte welkom om bij restaurant Blauw te komen eten. Uiteraard heeft het restaurant wel de nodige aanpassingen gedaan, zodat iedereen genoeg afstand tot elkaar kan bewaren. “Voorheen boden we plaats aan veertig gasten: nu zullen dat er maximaal achttien zijn. Daarnaast gaan we werken met shifts met een eindtijd. We kijken enorm uit naar een feestelijke heropening!“, aldus Morris. Wil je zeker zijn van een tafeltje in juni? Reserveer dan meteen een tafel.

Niet uit eten gaan, maar tóch genieten van de authentieke Indonesische gerechten van Blauw? Bestel dan het Blauw kookboek waarin zeventig signatuurgerechten van het restaurant zijn verzameld, zodat jij thuis aan de slag kunt. 

Lees ook:

sate Blauw

5 x dit is waarom je een keer bij restaurant Blauw wilt eten

Als je van Indonesisch eten houdt, heb je ongetwijfeld al gehoord over restaurant Blauw. De zaak aan...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Blauw. Meer over Blauw ontdekken?

Blauw

indonesische restaurants

Gesloten18:00 - 22:30

Springweg 64, Utrecht

Bekijk meer:indonesische restaurants

adv.