Tip: in dit Utrechtse restaurant waan je je in de jaren ’20
Aangeboden door Brasserie Grace
Zin in een middagje of avondje ouderwets genieten? Dan wil je Brasserie Grace in hartje Utrecht kennen. Het restaurant opende vorige zomer en je kunt er terecht voor Franse klassiekers in een modern jasje. Een oase van rust en persoonlijke aandacht in de drukke stad!
Ruben Hoogendijk (37) en Jacques Westerhoff (57) hebben samen al 62 jaar horecaervaring, als ze in juli 2021 hun eigen parel openen: Brasserie Grace. “We zagen steeds meer horeca gericht op toeristen en op ‘snel snel snel’. Wij willen juist het gevoel van thuiskomen creëren, een plek waar je met volledige aandacht wordt geholpen”, vertelt Jacques. Dat resulteerde in een gezellig pand aan de Lange Nieuwstraat, waar de gouden bar, bistrostoeltjes en het vrolijke team met bretels en al je verwelkomen.
Lees verder onder de foto’s >
Parijs in Utrecht
Wat je er kan eten? De gerechten vinden hun basis in de klassieke Franse keuken, met een eigen twist. “We koken mooie gerechten met herkenbare producten, zonder te veel poespas”, laat Jacques weten. “Alles wat we serveren is zelf gemaakt, van sauzen tot paté. Behalve het brood dan, dat komt van ambachtelijke bakkerij De Bakkert in Bilthoven.”
Van oesters tot kaasplankjes en van zeebaars tot crème brûlée: als je hier eet waan je je even in het Parijs van de jaren ’20. Het team van Brasserie Grace vertelt je aan tafel graag meer over alle gerechten, die je trouwens ook allemaal tijdens de lunch kunt bestellen. Heerlijk om ook overdag echt even de tijd te nemen, toch?! Kijk maar eens mee wat voor lekkers er zoal gemaakt wordt of check het menu op de website:
Lees verder onder de foto’s >
Bij Brasserie Grace is er van alles mogelijk: van gedeelde plateaus tot speciaal samengestelde wijnarrangementen én borrels en diners voor groepen. Kijk vooral op de website of bel even om te bespreken wat jouw wensen zijn. Enneh, zelf vast komen voorproeven kan natuurlijk altijd! Reserveer snel jouw plekje op het knusse terras of in het restaurant. À bientôt!