Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cool! Restaurant Florent staat in dé foodiebijbel en hoe

Aangeboden door Florent 12 december 2018

Foodies hebben hem ongetwijfeld op de boekenplank staan: de Gault & Millau gids die ieder jaar uitkomt en bomvol staat met beoordelingen van restaurants en hotels. Samen met de Michelin Gids en Lekker500 is de Gault&Millau de belangrijkste culinaire gids van Nederland, dus een eervolle vermelding in deze foodiebijbel is absoluut een feestje waard! Bij restaurant Florent kunnen ze het weten, want zij worden genoemd in de laatste editie van de Gault & Millau.

Hoe je als restaurant in de prestigieuze gids terechtkomt? Daar heb je weinig invloed op. Je moet er vooral voor zorgen dat je culinaire prestaties opvallen bij de dertig anonieme en onafhankelijke inspecteurs. Zij maken de selectie voor de gids en geven de restaurants en hotels die ze bezoeken een cijfer op een schaal van nul tot twintig.

De gepofte perzik met sorbet van dropveter viel in de smaak

Florent is dus laatst vereerd met zo’n bezoekje. De inspecteurs waren vooral lovend over de avontuurlijke smaken van de chef: “In deze prettige brasserie laat de keuken verrassende combinaties zien. De avontuurlijke geest van de chef komt vooral tot uiting bij ons dessert, gepofte perzik met sorbet van dropveter. De sake daarbij is origineel gevonden’’, meldt de gids.

Lekker bezig, Florent!

Het gaat lekker met restaurant Florent, want de culinaire prestaties worden volop erkend door autoriteiten. Met een eindcijfer 8.4 in de Gouden Pollepel van het Algemeen Dagblad en een vermelding als IENS.nl Insider (de beste restaurants van Nederland volgens gasten) is 2018 een fantastisch jaar voor het restaurant.

Tekst loopt door onder de foto’s 

Over Florent

De stad zit vol met leuke eetcafés en goede restaurants, maar er zijn van die locaties waar je nét even wat prettiger zit als je ongestoord wilt dineren. Frans-Belgisch Restaurant Florent is zo’n plek. Het ligt in de buurt van de Mariaplaats, buiten de gebaande paden van de binnenstad. Hier lees je nóg meer redenen om deze fijne plek eens een bezoekje te brengen:

Restaurant Florent Utrecht

5 x waarom wij verliefd zijn op restaurant Florent

De stad zit vol met leuke eetcafés en goede restaurants, maar er zijn van die locaties waar je nét e...


Meer over Florent ontdekken?

Florent


Vandaag gesloten

Visschersplein 75, Utrecht

adv.