Wauw! Restaurant Blauw heeft een kookboek uitgebracht en dat wil je hebben

Aangeboden door Blauw 11 oktober 2018

Restaurant Blauw heeft deze week een kookboek uitgebracht met zeventig Indonesische recepten. Fantastisch nieuws natuurlijk, want wie wel eens bij Blauw heeft gegeten, die weet hoe lekker het eten er is. We geven je een voorproefje van de lekkerste gerechten uit het boek. 

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Tussen een soep en een stoofpot: Rawon Surabaya

In het kookboek vind je verschillende gerechten waarvan je niet direct weet wat het is. Rawon Surabaya is zo’n voorbeeld. Het is een soep annex stoofpot waarbij witte rijst en gezouten eendenei wordt geserveerd. Een spannend gerecht om te proeven en om te maken. Mocht je daaraan gaan beginnen, plan dan genoeg tijd in om inkopen te doen bij de plaatselijke toko. Zo kun je relaxt op jacht naar exotische ingrediënten als bumbu en kluwaknoten.

Restaurant Blauw

Blauw indonesische restaurants

Nu open17:00 - 22:30

Springweg 64, Utrecht

Bekijk meer:indonesische restaurants

Lekker snel klaar: Tumis Kangkung Kecap

Dit is een bijgerecht dat je in 15 minuten op tafel hebt staan. Hartstikke handig dus, als je snel iets wil maken dat je smaakpapillen op de proef stelt. Het gerecht bestaat grotendeels uit waterspinazie en wordt op smaak gebracht met ingrediënten als kecap manis en lombok. En wil je extra spannend maken, dan kun je er een flinke schep sambal aan toevoegen.

Restaurant Blauw

Gestoomde cake: Bolu Pisang

Een echte Indonesische specialiteit! Deze chiffon cake wordt gestoomd in plaats van gebakken. Dit type cake zie je vaker in Indonesië, want vroeger was er niet altijd een oven beschikbaar om een lekker dessert te bereiden. Het resultaat is een cake met banensmaak en een sponsachtige constructie. Een bijzondere smaakervaring, want heb jij ooit een spons met bananensmaak gegeten? Daarom! Bakken en proeven maar.

Restaurant Blauw

Zo koop je het kookboek van Restaurant Blauw

Je hebt het vast al door: bij Restaurant Blauw draait het om bijzondere Indonesische gerechten. Niet voor niets staat het restaurant in het rijtje toonaangevende Indonesische restaurants in Nederland. Wil je een avondje gaan eten bij Blauw aan de Springweg, zorg dan dat je op tijd reserveert. En ben je net te laat, dan kun je dus dat handige kookboek kopen met al die lekkere recepten. Dat boek is trouwens ook leuk als kerstpakket met een cadeaubon erbij! Zo kun je gezellig voorproeven en daarna zelf de Indonesische masterchef uithangen.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.