Moet je proeven! 5 x de populairste pizza’s van De Pizzabakkers

Aangeboden door De Pizzabakkers Voorstraat 8 maart 2019

Aan pizzarestaurants in onze stad geen gebrek, maar de ene pizza is de andere natuurlijk niet. Voor steenovenpizza’s die zó smaakvol en krokant zijn dat je je heel even in Italië waant, moet je bij De Pizzabakkers zijn. Alle pizza’s worden hier bereid met verse ingrediënten en dat proef je! Op de kaart staan zoveel opties dat kiezen nog lastig wordt, maar wij helpen je er graag bij. Lees snel verder voor een overzicht van de vijf meest bestelde pizza’s van De Pizzabakkers. 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

5. Margherita Burrata

“Dit is eigenlijk de luxe variant van de pizza Margherita,” zegt Simone. Net zoals de gewone Margherita bevat deze pizza tomatensaus en mozzarella, maar daarnaast worden ook nog burrata en verse basilicumblaadjes toegevoegd. Wie burrata nog niet kent: dit is een type mozzarella dat gemaakt is van koemelk en room. Een aanrader voor de echte kaasliefhebber, dus!

4. Pizza salami finocchiona

Salami fino-wattes? “Finocchiona, dat spreek je uit als fie-noo-kjoo-naa,” zegt Simone. Klinkt exotisch, maar eh… wat is het? “Venkelsalami, een echte Toscaanse specialiteit.” Aan deze salami wordt venkelzaad toegevoegd, wat zorgt voor een bijzondere, anijsachtige smaak. Weer eens wat anders!

3. Pizza campagnola

Bij De Pizzabakkers houden ze absoluut rekening met vegetariërs en veganisten. Onder hen is de pizza Campagnola favoriet, verklapt Simone. “Deze pizza is belegd met tomatensaus, mozarella, gorgonzola, courgette, artisjokken, zongedroogde tomaatjes en basilicum.” Ben je veganist of lust je geen kaas? “Dan vervangen we de kaas door olijfjes,” aldus Simone.

2. Pizza prosciutto

Wij vinden het niet zo vreemd dat dit een regelrechte hit is, want de prosciutto (ham) waarmee deze pizza wordt belegd is ook gewoon hemels lekker. “De prosciutto Gran Sasso die we gebruiken komt uit de streek Abruzzo en is veertien maanden gerijpt. Door dat rijpingsproces krijgt de ham een licht zoete en zachte smaak,” zegt Simone. Het geheel wordt afgetopt met verse buffelmozzarella die niet is meegebakken, zodat je de smaak en lichte textuur ervan goed proeft. Smullen!

1. Pizza Coppa d’Abruzzo

Dit is ‘m dan: de pizza die bij De Pizzabakkers het vaakst uit de oven komt. In de top vijf met populairste pizza’s staan dus maar liefst twee pizza’s met ham. We noemden eerder de pizza met prosciutto, en dan is er dus ook nog de variant met coppa: “Een gezouten ham die langdurig aan de lucht is gedroogd.” Ook deze ham wordt speciaal geïmporteerd uit Italië. Naast ham, tomatensaus en mozzarella bevat de pizza ook nog frisse cherrytomaatjes, rucola en pecorino.

Ook lekker: antipasti, salades en Italiaanse toetjes

Bij De Pizzabakkers kom je natuurlijk vooral voor de pizza’s, maar wist je dat je hier ook terecht kunt voor lekkere antipasti, salades én toetjes? Het hele menu bekijk je hier. Je dorst stillen kan met een lekkere Italiaanse frisdrank, wijn óf prosecco. Zin om vanavond nog aan te schuiven en te genieten van zo’n overheerlijke pizza? Reserveer dan direct een tafeltje via de oranje button hieronder.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Pizzabakkers Voorstraat. Meer over De Pizzabakkers Voorstraat ontdekken?

De Pizzabakkers Voorstraat restaurants en horeca

Nu gesloten17:00 - 22:00

Voorstraat 58, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.