Picknicken in het park was nog nooit zo makkelijk (en lekker)!

Aangeboden door Artisanal Cuisine 8 juni 2018

Stel, je zit in het park en je hebt honger. De volgende gedachte die bij je opkomt is: ‘goh, wat zou ik nu graag een goedgevulde picknickmand bestellen. Zo eentje met een koude fles wijn erin en zelfgemaakte hapjes met verrassende smaken.’

Daniel Lansbergen had die gedachte toen hij op een zomerse dag in het Griftpark zat, nu zo’n tien jaar geleden. Hij zal vast niet de enige zijn geweest, maar hij is sinds kort wel diegene die iets met het idee doet. En dat kan lang niet iedereen zeggen.

Picknick030

Daniel verzorgt al jaren catering op locatie en in de kroeg. Zo is hij eigenaar van de keuken van Kafé België en is hij cateraar op een uiteenlopend aantal evenementen met zijn bedrijf Artisanal Cuisine. Een maand geleden heeft hij de site Picknick030.nl overgenomen. “Een bekende van mij heeft die site vijf jaar geleden opgezet, maar ik wilde er graag mee verder. Nu bezorg ik gedroomde picknickmandjes op bestelling.”

De rijkgevulde picknickbox

“Alles wat erin die mandjes zit is hartstikke verantwoord én met passie bereid,” zegt Daniël. Wat erin zit? “Dat verschilt altijd weer! Maar het is allemaal bereid in eigen keuken. Denk aan vers gebakken brood, salade, fruit, vlees- en kaasplank, notenmix én een gekoeld flesje witte wijn van het Utregs Wijnhuis. Eigenlijk alles wat je in het park nodig hebt om er een fijne tijd van te maken.”

‘De bezorgtijden zijn afgestemd op de bakfietsroute langs de stadsparken’

Hoe het werkt

Het is heel simpel: je gaat naar de site www.picknick030.nl en klikt op ‘direct bestellen’. Vervolgens selecteer je het type picknickbox. Je hebt keuze uit een standaard picknickbox en een vegetarische picknickbox. Indien gewenst voorzien van een extra fles gekoelde, witte wijn. Vervolgens selecteer je de datum en de locatie waar je de box op wilt halen.

Op de bakfietsroute

Die locaties zijn lekker duidelijk omschreven. Bij het Griftpark is het ophaalpunt ‘middenop de brug bij het restaurant’, in het Wilhelminapark is het ‘bij het beeld van koningin Wilhelmina’ en zit je in Lepelenburg dan kun je terecht bij de muziektent. De afhaaltijden zijn afgestemd op de bakfietsroute van Daniël. “Zo kunnen we binnen de genoemde tijden precies een rondje langs de stadsparken fietsen en nieuwe boxen ophalen”, vertelt hij.

In één klik een lekkere picknick 

Een picknickbox van Picknick030 kost €35,- voor twee personen. Betalen doe je vooraf, via iDeal. Kunnen we de picknickboxen ook à la minute bestellen? “Nee, dat helaas nog niet, maar wel à la een paar uur”, zegt Daniël. Haal je de picknickbox bij Kafé België op, dan kun je hem tot twee uur van  tevoren bestellen. Bij de overige plekken is die limiet tien uur van tevoren. “Ik wil in de toekomst de directe bezorgservice wel mogelijk maken, maar voor nu is vooraf bestellen the way to go.”

Foto: saarshot.nl
Foto: saarshot.nl

Artisanal Cuisine

traiteurs

Jansveld 17-1, Utrecht

Bekijk meer:traiteurs

adv.