Om je vingers bij af te likken: de nieuwe borrelhappen van Grand Café De Vrienden

Aangeboden door Grand Café De Vrienden 29 januari 2018

Bij een goed biertje horen net zo goede borrelhappen, vinden ze bij Grand Café De Vrienden. En laat je die nou net terugvinden op hun vernieuwde borrelkaart: van verrassende happen tot good old klassiekers.

Scotch egg met epische biersaus

“Voor het nieuwe borrelmenu kiezen we ervoor om minder frituurhappen en meer ‘pubfood’ op de kaart te zetten”, vertelt chefkok Mick Pieters. “Leuker te combineren met een speciaalbiertje. Maar vooral lekkerder!” Neem nou de hap ’t Natte IJ, een scotch egg met epische biersaus, oftewel: een zachtgekookt ei met een heerlijk malse gehaktbal eromheen. De biersaus is gemaakt met het biertje ‘Natte’ van Brouwerij ’t IJ, vandaar de naam.

grand cafe de vrienden borrelen in utrecht

Mild of pittig? Afwachten maar…

Nog zo’n nieuwkomer op de borrelkaart van Grand Café De Vrienden is de Pimientos de padron, een kleine, milde peper die vooral in Spanje bekend is als tapas het typische aan deze peper is dat ongeveer een op de tien een beetje heter is dan de rest. Bij dit gerechtje kan het dus zijn dat je een extra biertje nodig hebt om de boel na te blussen. De padron’s worden door Mick en zijn collega’s gegrild en gemarineerd in grof zeezout en hojiblanca olijfolie. Heerlijk!

Good old klassiekers

Wees trouwens niet bang dat good old borrelhappen als nacho’s, bittergarnituur of chicken wings van de kaart zijn verdwenen, want bij Grand Café De Vrienden snappen ze ook wel dat deze klassiekers nu eenmaal erg goed smaken bij een biertje of wijntje. Benieuwd naar de rest van de vernieuwde borrelkaart? Je bekijkt ‘m hier.

Ook voor grote trek

Heb je echt trek? Een hapje eten kan natuurlijk ook. Iedere woensdag tot en met zaterdag is de keuken van Grand Café De Vrienden van 17.00 uur tot 21.00 uur geopend. De absolute favoriet van de kaart is de supermalse Ierse biefstuk van de hotstone, waarmee je de steak zelf tot in perfectie grilled: je bent zelf de chef!

Grand Café De Vrienden Utrecht

Bij Grand Café De Vrienden bereid je zelf de perfecte Secreto Iberico

"Hoe wilt u uw vlees gebakken hebben: rare, medium of well done?" Deze vraag hoeven ze je bij Grand ...

Grand Café De Vrienden

cafés

Nu gesloten20:00 - 04:00

Nobelstraat 8 - 10, Utrecht

Bekijk meer:cafés

adv.