Deze nieuwe horecaspots openden dit jaar in Utrecht
- 27 december 2016
- Anne-Meike van den Berg
Eetcafé’s, lunchrooms en restaurants: nieuwe horecaspots schieten als paddenstoelen uit de grond in Utrecht. Zoals je van ons gewend bent, houden we je altijd op de hoogte van leuke nieuwe tentjes in de stad. Aan het einde van het jaar maken we de balans op. Dit zijn – volgens ons tenminste – de tien leukste nieuwe spots die dit jaar openden in Utrecht.
Duitse sferen bij Puschkin
Bij Puschkin aan de Voorstraat ontbijt of lunch je zoals Duitsers dat doen; simpel, stevig en betaalbaar. In een hippe setting die niet zou misstaan in Hamburg of Berlijn. Op het menu staan onder andere Kaiserbrötchen met ham, kaas en een eitje. Een fijne tent, op een fijne plek.

De hele dag door ontbijten bij TEDS
Wij zijn dól op lekkere ontbijtjes, en daarom zijn we ook zo blij met de komst van TEDS. Bij dit knusse tentje aan de Lichte Gaard eet je namelijk de hele dag door – jawel – ontbijt. De menukaart is gebaseerd op ontbijtjes over de hele wereld. Alles waar je zin in hebt, is er. Van zoet tot hartig, van licht tot zwaar.
King Arthur = PK Bar & Kitchen
We zouden al bijna weer vergeten zijn dat King Arthur járenlang aan de Oudegracht heeft gezeten. In het mooie pand zit alweer een tijdje de fijne zaak PK Bar & Kitchen. Open voor koffie, lunch, borrel en diner. Met perfect uitzicht over het mooie ‘grachie’.
PK Bar & Kitchen – Utrecht
Oudegracht 101-103, 3511 AE Utrecht
Nu gesloten
Meer informatieBij Instock eet je de lekkerste restjes
De koks van restaurant Instock, sinds deze maand te vinden aan de Vleutenseweg in Utrecht, halen onverkochte producten op bij Albert Heijns in de buurt. Denk aan groenten en fruit met ‘schoonheidsfoutjes’, of vlees dat gewoon ‘over’ is. Vervolgens maken ze hier de lekkerste maaltijden van. Een duurzaam en milieuvriendelijk concept dus, en ook nog eens om je vingers bij af te likken.

Lokaal gebrouwen bier bij De Kromme Haring
De Vechtclub XL wás al een fijne plek, met restaurant De Klub en de leuke ateliers. Het afgelopen jaar kwamen daar twee spots bij: bloemenwinkel Rood&Bloem en brewpub De Kromme Haring. Bij die laatste kom je voor lokaal gebrouwen biertjes met borrelhap. Lekker!
Italiaanse gerechtjes bij Piatto
Rens van Buuren, voormalig chefkok bij Pronto Pronto, opende niet zo lang geleden een gloednieuwe zaak aan het Vredenburg. Bij Piatto kom je voor lunch, een borrel met Italiaanse hapjes of om uitgebreid te tafelen. De zaak ziet er prachtig uit en wat wij er proefden smaakte heerlijk.
Perfecte lunchspot aan de Amsterdamsestraatweg
De leukste plekken zitten vaak een beetje verstopt. Zo ook Familie de Rijk, een héle fijne zaak aan de Amsterdamsestraatweg. Wij kwamen er voor lunch en mán, wat was dat lekker.. ook leuk is het winkelgedeelte waar je streekproducten koopt. Absoluut een aanrader!
‘Voortruffelijke’ sauzen bij Sergio’s Frietatelier
Een frietje 2.0, dat eet je bij Sergio’s Frietatelier. De zaak van topkok Sergio Herman serveert ‘gewoon’ goede frieten met bijzondere sauzen zoals pepersaus, basilicumsaus en trufffelsaus. Die laatste, vinden wij, is echt ‘voortruffelijk’…
Down under bij De Rode Vosch
Het is weer eens wat anders dan biefstuk of zalm. Op de kaart van restaurant De Rode Vosch aan de Voorstraat staan Australische gerechten. En dat betekent dat je er struisvogel, kangoeroe en krokodil kunt eten. Ja, écht! Wij vinden het fijn, een keer iets totaal anders dan anders. En de zaak ziet er ook nog eens prachtig uit.
Uit eten aan de Oosterkade
Het roer moest om, vond Kasper Visser van restaurant Keuken & Deli aan de Oosterkade. Het resultaat: een totaal verbouwd restaurant met een nieuw concept én een nieuwe naam. Bij Gare du Sud eet je op hoog niveau voor een schappelijke prijs. Wij deden dat en dat beviel uitstekend.

Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Utrecht en blijf op de hoogte van alles over en rondom Utrecht.
