Nieuwe eigenaar én metamorfose voor delicatessenzaak Hooft

Door Anne-Meike van den Berg 19 oktober 2016

Het was best even spannend voor de Utrechtse familie Hooft om hun familiebedrijf na 80 jaar over te dragen. Maar de overdracht van de delicatessenzaak Hooft aan de Burgemeester Reigerstraat is sinds een paar weken echt een feit. En al is het nog steeds een delicatessenwinkel en is de naam Hooft niet helemaal verdwenen, er zijn ook een aantal dingen echt helemaal anders.

Hooft by Breunesse

Verse noten, bonbons, verschillende soorten tapenades, wijnen, jam, olie en héél veel lekkere kazen: je vindt het allemaal bij de ‘nieuwe’ winkel: delicatessenzaak Hooft by Breunesse. Charlotte en Bart Breunesse, die ook een zaak hebben in Wijk bij Duurstede, hebben de zaak overgenomen. Charlotte: “Hooft is echt een begrip in Utrecht. We hebben er daarom ook voor gekozen om de naam niet helemaal te veranderen. Vandaar dus Hooft by Breunesse.”

Verse inrichting

Wat wel is veranderd, is de inrichting. Vier dagen lang is er verbouwd en dat is te zien: alles ziet er spik en span uit. “Het was flink gedateerd”, vertelt Charlotte, “dus we hebben de boel een beetje opgefrist.” De 82-jarige mevrouw Hooft, die nog steeds boven de winkel woont, is er in ieder geval ontzettend blij mee. Charlotte: “Ze vindt het echt prachtig.”

Kazen & meer

Het assortiment, met kaas als belangrijkste product, is redelijk hetzelfde gebleven. Al zijn er natuurlijk wel kleine veranderingen: de wijnselectie is veranderd en achterin de zaak kun je nu ook terecht voor vers belegde broodjes. Binnenkort komen daar ook nog verse maaltijden bij, gemaakt door Bart Breunesse. Charlotte: “Dat zijn gezonde, voedzame maaltijden zonder poespas die je makkelijk zelf thuis op kunt warmen.”


Meer over Hooft by Breunesse ontdekken?

Hooft by Breunesse kaaswinkels

Vandaag gesloten

Burgemeester Reigerstraat 20, Utrecht

Bekijk meer:kaaswinkels
  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.