Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Utrecht: Hawaiiaans eten bij Poké Perfect

Aangeboden door Poké Perfect 23 maart 2017

Een kom met rijst, verse vis, tofu of kip, afgetopt met verse groenten, een vleugje home-made saus en een finishing touch van frisse munt of knapperig gebakken uitjes. Oftewel: de zon in een kom. Klinkt goed hè? Bij de gloednieuwe zaak Poké Perfect aan de Korte Jansstraat in Utrecht kom je voor het Hawaiiaanse gerecht poké, én meer. 

Kleurrijke keuken

De zaak aan de Korte Jansstraat, waar eerst een vestiging van Bar Beton zat, heeft een flinke metamorfose ondergaan. Eye-catcher is de grote bar waar al het lekkers wordt bereid. Sappige mango, felrode pepertjes, verse basilicum… de kleuren spatten er vanaf. Aan het plafond hangen grote rieten lampenkappen, aan de muur hangt ‘flessenpost’ met mooie quotes erin en de zaak staat vol met planten. Alsof we een strandtentje op Hawaii zijn binnengestapt, en laat dat nou nét de bedoeling zijn.

Poke Perfect UtrechtSushi in een kom

Bij Poké Perfect eet je namelijk gerechten die geïnspireerd zijn op de Hawaiiaanse keuken. Het belangrijkste gerecht: poké, ook wel sushi in een kom genoemd. Mede-eigenaar van Poké Perfect, Quinta Witzel, ontdekte het gerecht niet op Hawaii zelf, maar in Amerika. “Voor mijn werk ben ik veel in Amerika geweest”, vertelt ze. “Daar is poké echt een ding. Vooral in Californië vind je de ene pokétent na de andere. Hier in Nederland kende niemand het nog. Gek, want het is super lekker én heel gezond.”

Build Your Own

Oké, maar wat is poké nou precies? Het is dus een Hawaiiaans gerecht met sushirijst, rauwe vis en verschillende toppings, geserveerd in een kom. Bij Poké Perfect kan je kiezen voor een ‘signature dish’ maar je kunt ook jouw pokébowl helemaal zelf samenstellen. En om het voor iedereen (ook vleesliefhebbers en veganisten) toegankelijk te maken, is de keuze enorm. Zo kan je naast rijst als basis ook kiezen voor bijvoorbeeld quinoa, en is er niet alleen veel verse vis om uit te kiezen maar ook kip of tofu.

Poke Perfect UtrechtPoké Utrecht

Quinta was zó enthousiast over alle pokétenten in Amerika, dat ze besloot het concept naar Nederland te halen. Samen met haar broer Ger opende ze de allereerste Poké Perfect in Amsterdam. Nu is er dus ook een Utrechtse vestiging. Quinta: “Utrecht is voor ons een hele logische keuze als tweede stad voor Poké Perfect. Het is een echte horecastad en de locatie die we hier hebben gevonden, aan de Korte Jansstraat, is prachtig. Het is hier gewoon superleuk en we zijn heel blij dat we nu ook in Utrecht open zijn.”

Uitgebreid tafelen

Bij de Utrechtse vestiging van Poké Perfect kan je pokébowls afhalen of laten bezorgen, maar er is ook ruimte om te zitten in de zaak. “Dat we hier zoveel ruimte hebben, is uniek”, vertelt Quinta. “We serveren daarom ook drankjes zoals een Japans biertje en sake, zodat je echt lekker kunt tafelen.”

Poké Perfect is iedere dag geopend van 11.30 uur tot 21.00 uur en in het weekend tot 22.00 uur.Meer over Poké Perfect ontdekken?

Poké Perfect

restaurants en horeca

Gesloten11:30 - 21:00

Korte Jansstraat 17-19, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.