Van meubelmakerij tot hippe lunchplek: uit eten bij De Zagerij

Door Anne-Meike van den Berg 6 mei 2017

Op de plek waar vroeger tafels, stoelen en kasten werden gemaakt, in de oude Pastoefabriek op Rotsoord, vind je nu restaurant De Zagerij. De oude fabriekshal is omgetoverd tot hippe horecaspot. Tijd om een kijkje te nemen!

Het eerste wat wij denken als we het terrein van Rotsoord op fietsen: wat is het toch een fijne plek. We fietsen langs Klein Berlijn, werkplek DAAR, WT Urban en LE:EN en komen tenslotte bij de oude Pastoefabriek. Aan het water is een terras gemaakt, dat trouwens binnenkort flink wordt uitgebreid. We komen binnen in de enorme, industriële hal en zoeken een plekje langs het raam, met een fijn uitzicht over het water.

De Zagerij Utrecht

Voor je neus bereid

Wat meteen opvalt als je De Zagerij binnenloopt, is de grote open keuken. De plek waar het eten wordt bereid is het middelpunt van het restaurant. Er zijn ook een paar tafeltjes vlak naast de open keuken, zodat je de koks tijdens je etentje aan het werk kunt zien: leuk! Wat de koks allemaal bereiden? Een laat ontbijtje, uitgebreide lunch, borrelhapjes en diner.

Terwijl we smullen van ‘eggs benedict’ (€8,-) en zuurdesembrood met pittige ‘smashed’ avocado (€6,-), kijken we eens goed om ons heen. De enorme fabriekshal ziet er echt waanzinnig uit. Er zijn twee hoekjes helemaal ingericht als huiskamer, met meubels uit de Pastoe collectie. De rauwe stenen muren, betonnen pilaren en stalen buizen: er zijn nog heel veel dingen van de oude fabriek terug te zien.

Het Ketelhuis Utrecht
Het Ketelhuis

Het Ketelhuis

We zijn ook nieuwsgierig naar Het Ketelhuis, het restaurant van dezelfde eigenaar dat ook in de oude fabriek zit. Gelukkig mogen we even spieken. Eye-catcher hier is de enorme ketel, waarmee vroeger de stroom voor het hele gebouw werd opgewekt. De tafeltjes zijn allemaal keurig gedekt. Niet gek, want hier ga je naar toe voor een chique diner.

Conclusie: wij vinden De Zagerij een fijne aanwinst. Zeker als het lekker weer is, zit je hier súpergoed. Kom maar door dus, met de zomer!

De Zagerij

cafés

nu open09:00 - 18:00

Rotsoord 7a

Bekijk meer:cafés
Foutje gezien?