De Koekfabriek heeft een gloednieuwe bakkerij aan de Schoutenstraat

Door Anne-Meike van den Berg 12 oktober 2016

We waren al fan van de Koekfabriek Koffiebar aan de Slachtstraat in Utrecht, waar misschien wel de lekkerste koekjes van Utrecht worden gebakken. Héél leuk is het dan ook dat de Koekfabriek een gloednieuwe bakkerij heeft geopend aan de Schoutenstraat. Dat betekent nog meer zelfgebakken lekkers!

Bijzondere bakkerij

De Koekfabriek noemt zichzelf een sociaal-maatschappelijke stadsbakkerij. De koekjes worden gebakken door mensen met een verstandelijke beperking en daarbij ondersteund door Stichting Reinaerde. De koekjes zijn te koop bij een heleboel verschillende horecazaken in de stad en dus ook in de koffiebar aan de Slachtstraat.

Kijkje in de keuken

Omdat steeds meer mensen de koekjes van de Koekfabriek ontdekken is de bakkerij, die eerst in Kanaleneiland zat, te klein geworden. Vandaar dat de koekbakkers nu in de grotere bakkerij aan de Schoutenstraat aan de slag kunnen. Iedereen mag daar komen kijken hoe alles gemaakt wordt. En dat is leuk, want de medewerkers van de Koekfabriek zijn ontzettend enthousiast en vertellen graag meer over hun baksels.

Binnenkort kan je in de nieuwe bakkerij ook terecht om koekjes of taart te kopen. Voor nu kan je daarvoor terecht bij de koffiebar om de hoek.


Meer over Koekfabriek Bakkerij ontdekken?

Koekfabriek Bakkerij bakkers

Nu open09:00 - 18:00

Schoutenstraat 7, Utrecht

Bekijk meer:bakkers
  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.