Klaas komt bij jou thuis en kookt de sterren van de hemel: ‘Ik zorg voor een heerlijke ervaring’
Aangeboden door Klaas Culinair
Privé Chef Klaas Hoekstra van Klaas Culinair is kok maar werkt niet in een restaurant. Hoe werkt dat dan? Simpel. Hij heeft een fantastische niche gevonden: hij komt gewoon bij jou thuis koken! De 35 zelfstandige koks die voor hem werken koppelt hij aan zijn klanten. “Ik zorg ervoor dat kok en klant goed gematcht worden!”
Leuk, een chef die bij jou thuis komt! Klaas runt zijn bedrijf dan ook met veel plezier. Zelf staat hij nog twee dagen per week in de keuken. De andere dagen matched hij zijn koks aan zijn klanten. “Zo raak ik nooit verveeld. De diversiteit in werk is voor mij ideaal!”
Vanuit een passie voor koken ontstaan
Koken doet Klaas al bijna zijn hele leven. Het is zijn passie. Klaas kende de Horeca maar al te goed. Hij werkte vijftien jaar in de bediening bij verschillende eetcafés en restaurants met Michelinsterren.
Tien jaar geleden kwam hij op het idee voor Klaas Culinair, een niche die het ontzettend goed doet. Klaas legt uit: “In het restaurant werken is leuk, zeker in de bediening. Ik heb er ontzettend veel geleerd en er mijn eigen kookkunsten kunnen verbeteren.” Maar Klaas wilde meer. “Ik wilde mijn eigen zaak. Het idee voor Klaas Culinair was eerst een thuisrestaurant. Uiteindelijk kwam ik erachter dat er te veel regels hiervoor waren.”
Klaas besloot het om te draaien. “De regels zijn een stuk soepeler als ik aan huis of op locatie kom”, vertelt Klaas. “Ik kom nu gewoon bij de klant. Simpel en stiekem ook veel leuker!”
Lees verder onder de foto >

Koks voor iedere klant
Klaas kijkt altijd aandachtig naar de aanvragen van zijn klanten en koppelt de juiste kok aan hen. Dit onderdeel van zijn werk vindt hij fantastisch. “Ik vraag aan de klant: ‘wilt u Cava of Champagne?’ Dan heb ik enigszins een idee hoe de mensen het diner voor ogen zien. Met de ene kok heb je bijvoorbeeld een leuke avond en goed eten, met een andere kok heb je dat ook alleen denk je: ‘hey, heb ik een sterrenrestaurant in huis genomen?!’. De positieve reacties van mensen maken dit het leukste werk wat er is!”
Het eten is altijd vers en met liefde klaargemaakt, maar dat is niet het enige uitgangspunt. Klaas legt uit: “Het gaat uiteindelijk om het totaalplaatje. Het eten is daar een belangrijk onderdeel van, maar we zorgen ook voor een goede sfeer en gezelligheid.”
Lees verder onder de foto >

Wat is er mogelijk?
Iemand die voor jou komt koken is natuurlijk altijd fijn. Zeker als het een echte kok is. Maar wat is er eigenlijk mogelijk? “We doen bijna alles”, vertelt Klaas enthousiast. “Barbecues, workshops, vrijgezellenfeesten.. Bedenk het maar! Wij doen ook walking dinners. Hierbij heeft niemand een vaste zitplaats en kun je gaan en staan waar je wilt. Ondertussen zorgen de koks voor heerlijke hapjes die met zorg gepresenteerd worden. Een leuk idee voor bijvoorbeeld een bruiloft of een familiefeest.”
Lees verder onder de foto >

Klaas Culinair boeken
Ben je al verkocht en heb je trek gekregen? Dan kun je Klaas óf één van zijn koks boeken voor een feest, partij of workshop! “De 35 koks met wie ik samenwerk zijn professioneel, flexibel en hebben veel ervaring. Van Michelinster-restaurants tot eetcafés: voor elke wens heb ik een kok die deze in vervulling kan brengen”, vertelt Klaas trots. Daarnaast is Klaas Culinair niet aan een locatie gebonden. “Wij werken overal in Nederland en óók in delen van Duitsland en België.”
Wil je weten wat er allemaal mogelijk is bij Klaas Culinair? Neem dan hier een kijkje!