Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Juuls Hummus: ‘Na Oudwijk willen we nu ook de harten van de Vogelenbuurt veroveren’

Aangeboden door Juuls Hummus – Baanstraat 20 mei 2020

Iedereen die weleens door het Midden-Oosten heeft gereisd, zal het beamen: nergens hebben ze de kunst van hummus maken zo goed begrepen als daar. Wil je in Utrecht genieten van een authentieke hummus zoals de kikkererwtenspread bedoeld is, dan moet je bij Juuls Hummus zijn. De zaak serveert hummus met diverse toppings als aubergine en tahini of stoofvlees en champignons. We spreken Julia Rabin (41), die Juuls Hummus in 2017 oprichtte met haar partner Remco Carstens (43). 

Julia, die opgroeide in Israël, leerde Remco kennen tijdens het backpacken in Thailand in 2002. De twee werden verliefd en Julia besloot naar Nederland te verhuizen. Het stel reisde regelmatig op en neer naar Julia’s thuisland en daar was een ding vaste prik: hummus eten. “Toen we na een van onze reizen naar Israël terugkwamen in Nederland, viel het ons op dat we bijna nergens écht lekkere hummus konden vinden. Daardoor kwamen we op een idee: waarom gaan we het niet zelf maken?”

Vijf ingrediënten

Zo gezegd, zo gedaan. “Hummus is in principe een simpel gerecht, maar de ingrediënten en het proces zijn heel belangrijk voor het eindresultaat”, vertelt Julia. Klassieke hummus bevat slechts vijf ingrediënten: kikkererwten, tahini en citroensap, knoflook en zout om de hummus op smaak te brengen. Toch had het best wat voeten in de aarde voordat Julia en Remco echt tevreden waren met hun hummus. “Hoe lang we hebben geëxperimenteerd? Heel lang!”, aldus een lachende Julia. “En we zijn het proces nog steeds aan het verbeteren. Ik vind dat onze hummus steeds beter wordt.”

Een bowl hummus als maaltijd

Nederlanders eten supermarkthummus graag als een spread op brood of toastjes en zien hummus niet als volledige maaltijd. In veel landen in het Midden-Oosten is dat anders. Julia: “In de Levantijnse keuken eet je een bowl hummus met lekkere toppings als heerlijke lunch of avondmaaltijd. De hummus is puur natuur en altijd naturel qua smaak. Er worden geen extra’s toegevoegd en de hummus wordt vers gegeten: net als bij ons. Al de toegevoegde smaken en kleurtjes zoals je die in Nederlandse supermarkten ziet, zijn niet authentiek.”

Tekst gaat verder onder de foto

Juuls Hummus
Foto: Juuls Hummus

Gezond én superlekker

Voor de horeca zijn het vreemde tijden, maar gelukkig merken ze bij Juuls Humus dat het ondanks alles nog goed gaat. “Hummus is perfect om af te halen of te laten bezorgen, omdat je het eet op kamertemperatuur. Bovendien komt onze hummus in handige bakjes die je makkelijk kunt meenemen en thuis zo kunt opdienen”, vertelt Julia.

Daarnaast is hummus hartstikke gezond, waardoor je het lekker vaak kunt eten. Julia: “In hummus zitten kikkererwten en tahini, die veel goede mineralen, calcium en ijzer bevatten.” Voor conserveringsmiddelen en extra kleur- of smaakstoffen hoef je bij Juuls Hummus niet te vrezen. “In onze hummus zitten alleen de pure, verse ingrediënten die in een klassieke hummus thuishoren. Dat proef je ook, want onze hummus is heel smeuïg en zacht van smaak.”

Tweede zaak was een logisch vervolg

De eerste eetwinkel van Juuls Hummus opende in 2017 aan de Baanstraat. In januari 2020 kwam daar een tweede vestiging aan de Gruttersdijk bij. Julia: “Voor het openen van de eerste vestiging hebben we veel gehad aan Robert, Remco’s broer. Hij is al vanaf het begin enorm betrokken geweest en onder andere dankzij zijn expertise als grafisch ontwerper voor de horeca heeft hij veel betekend voor Juuls Hummus. Toen we uitbreidingsplannen hadden, wilden we dat dan ook graag met hem samen doen.”
De keuze voor de Gruttersdijk was weloverwogen en logisch. Julia: “We wilden aan de andere kant van de stad een mooi hoekpand, maar ook een grotere ruimte. We kregen namelijk steeds vaker gasten over de vloer die niet alleen eten wilden afhalen, maar graag langer bij ons wilden zitten, bijvoorbeeld ook voor een heerlijk kop koffie met huisgemaakt gebak. Daarbij is de Vogelenbuurt een fantastische wijk!”
 

Wat is de toekomst van Juuls Hummus?

“We zouden het uiteraard leuk vinden om verder uit te breiden, bijvoorbeeld met een derde Juuls op wederom een mooie plek  in Utrecht. En wie weet wat daarna volgt… Maar voor nu concentreren we ons op de bestaande vestigingen. Na Oudwijk willen we nu eerst ook de Vogelenbuurt veroveren!”, zegt Julia. “Zeker in de huidige onzekere tijden voor de horeca en de economie.”
Julia: “Ons doel is dat zoveel mogelijk mensen hummus leren eten zoals hummus hoort te zijn. Regelmatig komen er nieuwe gasten langs, maar we hebben ook een zeer grote groep vaste liefhebbers van ons eten. Een aantal komt iedere week meerdere keren terug.” Julia snapt het wel: ”Hummus is gewoon gezond én superlekker eten!”

Tijd om het zelf te proeven!

Ook zin om de authentieke hummus bowls van Juuls te proeven? Breng dan een bezoekje aan Juuls Hummus. Via de oranje button hieronder bekijk je vast het menu. Laat je je eten het liefst thuisbezorgen? Dat kan via Thuisbezorgd (Baanstraat), Thuisbezorgd (Gruttersdijk), Deliveroo (Baanstraat), Deliveroo (Gruttersdijk), Uber Eats (Baanstraat) en Uber Eats (Gruttersdijk).


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Juuls Hummus – Baanstraat. Meer over Juuls Hummus – Baanstraat ontdekken?

Juuls Hummus – Baanstraat restaurants en horeca

Gesloten16:00 - 20:00

Baanstraat 1, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over Juuls Hummus – Gruttersdijk ontdekken?

Juuls Hummus – Gruttersdijk restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 21:00

Gruttersdijk 42, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.