Het is de Nationale Week Zonder Vlees: hier eet je vegetarisch in Utrecht

Door Janine Guijt 7 maart 2018

Als je als volwassene één week geen vlees eet, bespaar je onder andere 7 maanden douchewater, 114 kilometer auto rijden en 1 blije kip, volgens de website van de Nationale Week Zonder Vlees. Wat ons betreft genoeg redenen om af en toe een steak of hamburger te vervangen voor een lekkere vegetarische maaltijd. Bij deze restaurants eet je heerlijke hapjes waarin groenten de show stelen en waar je je portie dood dier geen moment zult missen.

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Groente in de hoofdrol bij Le Jardin

Le Jardin Utrecht

Bij Le Jardin raak je niet uitgekeken: overal waar je kijkt zie je groen, gezellige zitjes en romantische verlichting. Het leuke is dat groen niet alleen de hoofdrol speelt in het interieur, maar ook op je bord. Bij het restaurant aan de Mariaplaats geniet je namelijk van ‘Groentenomie’, de kunst van lekker eten en drinken met groenten als uitgangspunt.

Restaurant en Bloemist Le Jardin bloemisten

Nu open12:00 - 15:00 |17:00 - 01:00

Mariaplaats 42, Utrecht

Bekijk meer:bloemisten

BROEI: beeldig, bio én hartstikke vega

Aan de Oosterkade vind je Broei. Je komt er voor een kop koffie, een wortel-gember sapje, gezonde lunch of diner. De kaart is 100% vega. Liever vegan en dus ook geen dierlijke producten zoals zuivel en ei eten? Kan ook! ’s Avonds bestel je bij Broei een driegangenmenu voor €27,50.

BROEI cafés

Nu open09:00 - 22:00

Oosterkade 24, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Vega(n) lekkers bij Van de Straat

Ook bij Van de Straat aan de Vleutenseweg verstaan ze de kunst van vleesloos koken maar al te goed. In aanloop naar kerst mochten we hier een veganistisch acht(!)gangendiner nuttigen en dat smaakte meer dan uitstekend. Ook op de ‘gewone’ kaart vind je genoeg vegetarisch en veganistisch lekkers, zoals noedels van zoete aardappel en pompoen van de Green Egg.

The Vegan Gorilla restaurants en horeca

Nu open09:00 - 01:00

Surinamestraat 5, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Vega voor een kleine prijs bij Gys

gys-utrecht
Foto: Facebookpagina GYS

Oké, niet alles op de kaart van GYS is vegetarisch. Maar heel veel gerechten zijn dat dus wel. Met handige icoontjes staat aangegeven of iets vega of zelfs vegan is. Soep, salade, een vega-burger of een curry.. er zit ongetwijfeld iets voor je tussen. En het fijne: GYS doet alleen aan kleine prijsjes. Bovendien kun je hier een vega of vegan borrelplank bestellen. De zaak heeft trouwens een vestiging aan de Amsterdamsestraatweg en aan de Voorstraat.

GYS Voorstraat biologische restaurants

Nu open10:00 - 21:30

Voorstraat 77, Utrecht

Bekijk meer:biologische restaurants

GYS Amsterdamsestraatweg lunch

Nu open10:00 - 21:30

Amsterdamsestraatweg 113, Utrecht

Bekijk meer:lunch

Gezond en genoeg vega bij SLA

Bij SLA kom je voor een gezonde maaltijd. Bij de saladebar is er voor elk wat wils: veel vega en vegan salades, maar ook vis of vlees. Een perfecte spot dus om vega te eten met die ene vriend, vriendin of die ene oom die weigert vegetarisch te eten.

SLA Hoog Catharijne lunch

Nu open07:30 - 21:00

Esplanade 45, Utrecht

Bekijk meer:lunch

SLA Nachtegaalstraat lunch

Nu open11:00 - 21:00

Nachtegaalstraat 58,, Utrecht

Bekijk meer:lunch

SLA Voorstraat biologische restaurants

Nu open10:00 - 21:30

Voorstraat 52, Utrecht

Bekijk meer:biologische restaurants

Vega driegangendiner voor een spotprijs

cafe-averechts-utrecht
Foto: Averechts

Bij Café Averechts kun je iedere zondag terecht voor een vegetarisch driegangenmenu voor €12,50. Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je aanschuiven in het café in de Utrechtse Vogelenbuurt. Vaak staat er in de middag iets leuks op het programma, zoals muziek of poëzie. Reserveren, het liefst vóór zaterdagmiddag, kan via [email protected] of bel even: 030-2710916.

Café Averechts cafés

Nu gesloten21:00 - 02:00

Lijsterstraat 49, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Onbezorgd eten bij The Foodclub

The Food Club
Foto: The Food Club

Als er een ding is waar Carlijn en Jeroen van het gloednieuwe The Foodclub goed in zijn, dan is het wel rekening houden met voedselwensen. Van bacon-lovers tot veganisten, van visfans tot carnivoren, van bierdrinkers tot limonadeliefhebbers; iedereen is er welkom!  Welke voedselvoorkeur je ook hebt (vega, glutenvrij, melkvrij, koolhydraatarm), bij The Foodclub zorgen ze ervoor dat je onbezorgd kan eten.

The Food Club restaurants en horeca

Amsterdamsestraatweg 378, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Brewpub Oproer: speciaalbier en vegan maaltijden

oproer utrecht
Foto: Oproer Facebookpagina

Buiten het centrum, in de Utrechtse wijk Zuilen, zit Brewpub Oproer. Bij de bierbrouwerij in het grote ‘Nutrecht’ pand kom je naast véél Utrechtse speciaalbieren van de tap of uit de fles ook voor vegan eten. Dat eten wordt in een piepkleine keuken ín de brewpub bereid. Het menu wisselt iedere maand. Leuk weetje: het brood dat op de kaart staat wordt gemaakt van hetzelfde graan dat de bierbrouwers gebruiken.

Brewpub Oproer cafés

Nu open15:00 - 00:00

CAB-Rondom 90A, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Alles vegan bij SNCKBR

SNCKBR in Amsterdam. Foto: Facebookpagina SNCKBR

Nog héél even geduld en dan kunnen liefhebbers van een vleesloze maaltijd terecht bij SNCKBR aan het Vredenburg. De zaak opent namelijk deze maand. Het wordt het grootste vegan restaurant van Europa, dus de ideale plek voor vegetariërs en veganisten.

SNCKBR restaurants en horeca

Nu open12:00 - 23:00

Vredenburg 28, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca
<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken