Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Getipt: met deze DIY-boxen tover je in een handomdraai een Frans diner op tafel

Aangeboden door Florent 20 mei 2020

Uitgebreid uit eten gaan is er nu even niet bij, maar thuis restaurantje spelen is wat ons betreft een heel goed alternatief. Wil je wél culinair genieten, maar daarvoor liever niet urenlang in de keuken staan zwoegen? Dan biedt Florent de oplossing: de DIY-boxen van het restaurant zet je in een handomdraai op tafel en laten jou een avond bistronomisch genieten.

Florent biedt iedere dag een wekelijks wisselend driegangenmenu (€32,50 per persoon) voor thuis aan. Op de website bekijk je, naast het menu van deze week, ook alvast wat de chefs de komende twee weken voor je in petto hebben.

Culinair genieten zonder moeite

Het fijne aan de DIY-boxen van Florent, is dat je ze heel makkelijk kunt bereiden. “Je hoeft alleen de finishing touch te verzorgen, bijvoorbeeld met dressing of een crunch, en – indien toepasselijk – het gerecht opwarmen”, vertelt Marloes Berendsen, bedrijfsleider bij Florent. “Bij je bestelling zitten altijd opwarminstructies. Vaak is het een kwestie van in de oven opwarmen of een vacuümzak in een pan met warm water doen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Florent
Foto: Florent

Iedere week anders

Wat kun je eigenlijk verwachten van de inhoud van de DIY-box? “Het kunnen verrassende, nieuwe gerechten zijn, maar onze chef Robert Mcadoo laat ook klassiekers als de steak tartare voorbijkomen”, aldus Marloes. “Zoals je van ons gewend bent, zijn de gerechten geïnspireerd op wat je in een echte Parijse bistro eet, maar dan met een eigenwijze draai. Bijvoorbeeld door het gebruiken van net iets gezondere ingrediënten, of door ergens een Aziatisch tintje aan te geven.” Eet je vegetarisch? “Geen probleem. Als je dit aangeeft, houden we er rekening mee.”

Ook mogelijk: ga voor de plat du jour

Als je drie gangen wat teveel van het goede vindt, kun je kiezen voor de plat du jour. Dit wekelijks wisselende gerecht is los te bestellen. Wat er deze week op het menu staat? Dat bekijk je hier.

Doen: nu vast een tafeltje reserveren voor juni

Op 1 juni opent Florent de deuren weer voor gasten. Uiteraard neemt het restaurant de nodige maatregelen om te zorgen dat jij en je gezelschap op veilige wijze kunnen genieten van een heerlijk avondje uit. Marloes vertelt: “We zorgen dat mensen aan tafel anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen houden en bewaren ook genoeg afstand tussen de tafels. Gelukkig is onze ruimte groot genoeg. We gaan vanaf 1 juni werken met shifts. Wil je lekker lang tafelen? Dan is er de ‘bourgondische shift’ die om 20.15 uur start en zo lang duurt als jij wilt.”

“De eerste reserveringen kwamen al binnen tijdens de persconferentie op 6 mei. Dat doet ons enorm goed. We staan te popelen om weer open te gaan”, vertelt Marloes. Ook zin om snel weer bij Florent te eten? Reserveer dan nu een tafel via de website.

Lees ook:

Restaurant Florent Utrecht

5 x waarom wij verliefd zijn op restaurant Florent

De stad zit vol met leuke eetcafés en goede restaurants, maar er zijn van die locaties waar je nét e...

Cool! Restaurant Florent staat in dé foodiebijbel en hoeDeze bijdrage wordt je aangeboden door Florent. Meer over Florent ontdekken?

Florent

restaurants en horeca

Gesloten18:00 - 22:00

Visschersplein 75, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.