Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Getipt: bij deze Utrechtse bar leer je cocktails shaken als een pro

Aangeboden door Mr. FINCH 1 juni 2019

Heb je binnenkort een uitje op de planning en wil je eens wat originelers doen dan wéér een drankje drinken in de kroeg? Wij weten waar je moet zijn: bij Mr Finch. Behalve cocktails drinken, kun je hier ook terecht voor cocktailworkshops. Tijdens de workshop leer je van een ervaren bartender van Mr Finch hoe je de lekkerste cocktails mixt. En uiteraard mag je jouw creaties daarna zelf opdrinken!

Zo gaat het in zijn werk

Wanneer je bij Mr Finch binnenstapt, wordt je blik waarschijnlijk direct getrokken door de indrukwekkende drankcollectie achter de bar. Aan lekkere likeuren, goede wijnen en speciaal gebrouwen bieren geen gebrek. Voor je zelf drankjes gaat mixen, geeft een van de cocktailshakers van Mr Finch je een korte introductie over de geschiedenis én ingrediënten van de cocktails die je gaat maken. Na deze uitleg is het tijd om zelf aan de slag te gaan tijdens de workshop van jouw keuze.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Mr Finch

Avondje met de meiden/mannen

Er bestaan héél veel verschillende cocktails, en iedereen heeft natuurlijk zijn of haar favorieten. Bij Mr Finch kun je kiezen uit zes verschillende cocktailworkshops, zodat er altijd wel eentje is die goed bij jullie groep past. Ben je met vriendinnen? Dan is de ‘Girls night out’ een leuke optie! Tijdens die workshop ga je leren hoe je cocktails shaket die erom bekendstaan erg geliefd te zijn onder dames, zoals een cosmpolitan of een mojito. Kom je met the boys? Dan is de workshop ‘Men at work’ iets voor jullie. Daarbij leer je cocktails mixen die wat zwaarder zijn en vaak erg populair zijn onder mannen. Denk bijvoorbeeld aan drankjes met een basis van Bourbon en jenever zoals de whiskey sour of Tommy’s margarita.

Voor de latin lovers

Hebben jullie meer zin in een avond met een tropisch tintje, dan is de workshop ‘Latin fun’ een aanrader. Tijdens deze workshop ga je leren hoe je bekende Latijns-Amerikaanse drankjes als de mai tai en mojito in elkaar zet. Ook leuk: de optie ‘Gin & Tonic’, waarbij je ontdekt welke GT-variaties allemaal mogelijk zijn. Klinkt dit je allemaal wat te eenvoudig? Dan kun je gaan voor de ‘Premium fusion’ workshop die speciaal is gericht op de meer ervaren cocktaildrinkers.

Tekst gaat verder onder de foto

mr finch
Foto: Mr Finch

Aan de slag met je favoriete likeur

Als je zo iemand bent die gek is op één specifieke likeursoort, wil je gewoon het allerliefst leren wat voor drankjes je daarmee kunt maken. Gelukkig kun je bij Mr Finch ook kiezen voor de ‘Single spirit’ workshop, waarbij je zelf aangeeft met welke likeur je wilt mixen. Gek op rum, tequila of single malt whiskey? De bartender legt je graag uit welke cocktails je ermee kunt maken.

Zoek het lekker zelf uit

Heb jij nog heel andere wensen? In dat geval kun je een cocktailworkshop op maat laten samenstellen. Wanneer je contact opneemt met Mr Finch en aangeeft wat je in gedachten hebt, kunnen de bartenders met je meedenken. Je kunt Mr Finch bereiken door een mail te sturen naar [email protected]  of te bellen naar 030-3074033. Goed om te weten: een cocktailworkshop bij Mr Finch duurt anderhalf uur en is te boeken voor groepen van minimaal acht en maximaal dertig personen.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Mr. FINCH. Meer over Mr. FINCH ontdekken?

Mr. FINCH restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Drieharingstraat 5, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.