Fico Urban Italian is open en dat is bellissimo

Door Anne-Meike van den Berg 1 oktober 2017

Vind jij het – net als wij – leuk om nieuwe horecazaken te ontdekken in Utrecht? Dan hebben we goed nieuws voor je: Fico Urban Italian heeft de deuren geopend aan de Veilinghavenkade. 

Fico is het nieuwe zusje van WT Urban Kitchen. Je weet wel, dat restaurant in de watertoren op Rotsoord. In het bijzondere pand in de oude veilinghaven waar eerst restaurant De Veiling zat, kun je vanaf vandaag (zondag 1 oktober) terecht voor een gastronomisch 4-, 5, of 6-gangendiner. Italiaans, dus, maar niet de pizza’s of pasta’s die je bij iedere Italiaan op de menukaart treft. Eigenaar Wes Schreutelkamp vertelde eerder aan ons dat de gerechten zijn ‘geïnspireerd zijn op de puurheid van Italië’.

Il menu

Een blik op de menukaart levert het volgende op: risotto met venkel, tallegio en asperge, rode poon met gezouten citroen en mierikswortel, eend met aubergine, biet en ginger beer en vijg (‘fico’ in het Italiaans!) met pure chocolade en yoghurt. Natuurlijk drink je er bijpassende, Italiaanse wijnen bij. Loopt het water jullie ook al in de mond…?

Fico Urban Italian italiaanse restaurants

nu gesloten17:00 - 00:00

Veilinghavenkade 14, Utrecht

Bekijk meer:italiaanse restaurants
  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.