Asian fusion for lunch: we gingen eten bij Wagamama aan het Stationsplein

Aangeboden door Wagamama 11 september 2018

Lekker en snel: bij Wagamama krijg je het gevoel alsof je uren aan het tafelen bent geweest, terwijl je in werkelijkheid met 45 minuten weer buitenstaat. Dat is bést handig, als je de trein moet halen of snel een hapje wil eten. Wij gingen er lunchen (hoe decadent) en proefden een aantal spannende Asian fusion gerechten. 

Stoomwolken en sissende geluiden

Loop je binnen bij Wagamama op het Stationsplein, dan kan je één ding niet ontgaan: vanuit de grote, open keuken komen grote stoomwolken op je af. Het gesis dat afkomstig is van de stukken vlees op de 200 graden heette bakplaten, zorgt ervoor dat onze hongerige lunchmagen nog harder knorren. De bediening wijst ons een zitje aan met aan beide kanten een bank met genoeg plek voor drie personen. In rap tempo wordt de menukaart gebracht en ons drankje geserveerd. Slurpend aan een groene sap met de naam ‘positive’ en een Japans Asahi biertje, maken we een keuze van de kaart die overstroomt van de lekkerste ramen, gyoza’s, steamed buns, curry’s en teppanyaki gerechten.

Razendsnel, superlekker en mega ontspannen

We gaan voor een verrassende én toch gezonde lunch, bestaande uit gerechtjes om te delen:

  • 116: Koreaans gebarbecued rundvlees met rode ui
  • 28: Shirodashi ramen met buikspek, seizoensgroenten, miso en noedels
  • 118: Aziatische pannenkoekjes met knapperige eend, lente-ui en cherry hoisin saus
  • Dessert: Kokosijs met passievruchtsaus en kokossnippers

Op het toetje na wordt alles gebracht wanneer het klaar is. Onze tafel staat in no-time vol met de verschillende gerechtjes. Zo hebben we alle tijd om rustig te eten. Na een half uur zakken we beiden onderuit voor een kop koffie. In totaal zijn we nog geen uur binnen, maar het voelt alsof we uitgebreid hebben getafeld. In rustig tempo zetten we koers naar kantoor, in de hoop dat een after lunch-dip uitblijft. Soms moet je gewoon even lekker genieten van een stevige break met een goed portie Aziatisch eten voor je neus. Wagamama is daar een topplek voor en het is er nog goed betaalbaar ook. Een hoofdgerecht eet je vanaf € 14,-, een bijgerecht al vanaf € 5,- en een toetje vanaf € 6,-.  Heb je een gluten- of melkallergie of eet je graag veganistisch of vegetarisch, dan zit je hier ook op je plek. Bij Wagamama bieden ze genoeg gerechten waar je ook mét een speciaal dieet lekker kunt eten! Benieuwd hoe het eraan toeging tijdens onze lunch? Natuurlijk hebben we foto’s gemaakt:

Wagamama

restaurants en horeca

Nu open10:00 - 22:00

Stationsplein 12-14, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.