Eten bij Buck’s BBQ House: biertje en hap van de barbecue

Door Liselotte Idema 2 oktober 2016

Een van de mooiste plekken van Utrecht; de Oudegracht aan de Werf. Best heel jammer dat er zo weinig hippe restaurantjes te vinden waren. Wáren ja, want het aanbod begint langzaam te veranderen. Neem nou Buck’s BBQ House, dat net open is. Wij namen er een kijkje en testten de kaart.

Het was best een tijd geleden dat we de trappen aan de Oudegracht afdaalden en op weg waren naar een restaurant aan de Werf. Op de een of andere manier weten vooral toeristen en dagjesmensen de Utrechtse werven te vinden. We nemen ons gelijk voor om dit vaker te doen. Want wat is het hier mooi.

Vrolijk gekleurde stoeltjes en een lampenslinger

Buck’s BQQ House zit ter hoogte van Kruidvat en Pull and Bear aan de Oudegracht. Via een steile trap (hou je goed vast!) kom je bij de ingang. Buiten staan vrolijk gekleurde gele tafels en stoeltjes en een slinger met lampjes maakt het plekje haast idyllisch.

Frisse, witte werfkelder

Ook als we binnenstappen, blijven we blij. Er is genoeg plek in de nieuwe zaak, zonder dat het er te massaal is. De werfkelder is wit geverfd, aan het plafond bungelen mooie lampen. Gekleurde stoelen en tafels, fijne zitjes en hier en daar felle kleuren op de muur. Dit is een frisse, vrolijke plek. En absoluut geen donker hol – wat sommige andere werfkelders wel zijn.

Amerika in Utrecht

Dan de kaart. Bij Buck’s BBQ kom je – zoals de naam al zegt.. – voor eten van de barbecue. De insteek is Amerikaans. Verwacht dus Amerikaanse gerechten, flinke porties en veel vlees. Wij gaan voor de ‘shrimps’ en ‘ribs’, met huis gemaakte barbecuesaus, verse friet en mais. Onze goede manieren, voor zover aanwezig, laten we los. Met onze handen schuiven we het avondmaal naar binnen. We sluiten af met een mierzoete milkshake die we delen.

Biertje er bij

Bij Buck’s drink je trouwens lekkere bieren van De Konink, Leffe of Hertog Jan van de tap. Verrassend is het Amerikaanse biertje ‘Boulevard’ dat er getapt wordt. Dat moet je zeker even proeven, deden wij ook.Meer over Buck’s BBQ House ontdekken?

Buck’s BBQ House

bbq restaurants

Nu gesloten15:00 - 00:00

Oude Gracht a/d Werf 159, Utrecht

Bekijk meer:bbq restaurants

  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.