Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

En dat is twee! Tijm aan de Donkere Gaard is open en wij namen een kijkje

Door Bonnie Dekkers 6 augustus 2020

Tijm ken je misschien als het restaurant in Tuinwijk waar je aanschuift voor een gezonde maaltijd. Sinds 1 augustus vind je een tweede vestiging van de horecazaak aan de Donkere Gaard, waar voorheen snackbar De Baron zat. Je bestelt hier dus geen patat met kroket meer, maar curry’s, fish taco’s en rendang. Wij namen een kijkje! 

In tegenstelling tot de locatie in Tuinwijk (waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch en avondeten) kun je bij deze vestiging van Tijm op dit moment alleen aanschuiven voor avondeten of een maaltijd mee naar huis nemen (let op: binnenkort is deze vestiging ook overdag open). Er zijn tafeltjes binnen en buiten én je kunt plaatsnemen aan de bar. Binnen is het gezellig: het is er vrolijk versierd met planten en slingers en op de muur hangt een tropische print. Buiten heb je twee zitjes met zachte kussens en kun je heerlijk mensen kijken.

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

Producten uit het seizoen en alcoholvrije drankjes

Op de menukaart vind je onder andere rendang, Indiase dahl, kipsaté, Libanese saladebowl en fish taco’s. Allemaal lekker én gezond en de koks werken zo veel mogelijk met producten uit het seizoen. Wij kozen de roti en poké bowl en kunnen je verklappen: dat smaakte goed! Zit je hierna nog niet vol, dan kun je jouw toetjesmaag vullen met rose cardemom cheesecake, chocolade dadel brownie of hangop met pistache. Omdat Tijm op deze locatie geen drankvergunning heeft, wordt er geen alcohol geschonken. Wel kun je een mocktail of alcoholvrij biertje bij je diner bestellen. Wij dronken een Lowlander Wit en Tinto de Verano, lekker verfrissend met het warme weer. Begint het water je al een beetje in de mond te lopen: Tijm in het centrum is dagelijks open van 17.00 tot 22.00 uur.

Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

Lees ook:

Bowlingbaan en lekker veel ruimte: zo ziet het nieuwe terras de WerkspoorKade eruit

Eind juni opende er een nieuwe plek in Utrecht: de WerkspoorKade. Een groot terras aan het water, ve...

Fietsenzee maakt plaats voor tafels en stoelen: nieuwe terrassen bij Bunk en De Utrechter

Voor de kunstliefhebbers: Kunstuitleen Utrecht opent pop-up in de Twijnstraat

Deze zaken hebben we er sinds juli 2020 bij in Utrecht

Stockholm Café aan de Bemuurde Weerd wordt een burgerbar

Nieuw in de Voorstraat: Koreaanse gerechten afhalen bij SonMat


Meer over Tijm Donkere Gaard ontdekken?

Tijm Donkere Gaard restaurants en horeca

Geopend08:30 - 22:00

Donkere Gaard 3

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.