Down under in Utrecht: Australisch restaurant De Rode Vosch opent in Voorstraat

Door Anne-Meike van den Berg 29 september 2016
Ja hoor, er opent weer een nieuw restaurant in Utrecht. Aan de Voorstraat vind je vanaf 30 september De Rode Vosch. In het restaurant eet je – wees voorbereid! – typisch Australische gerechten. Op de kaart staan struisvogel, kangoeroe, krokodil en Australische wijnen. Cheers mate!

Kleine zusje van

Wij waren al groot fan van De Zwarte Vosch aan de Oudegracht, waar je smult van Spaanse hapjes en drankjes. Héél leuk dus dat er nu een Australisch zusje bij komt. In het super gave pand aan de Voorstraat waan je je helemaal in Australië. Aan de muur hangt Aboriginalkunst en heel veel oude elementen van het pand, dat stamt uit 1583, zijn behouden gebleven. Resultaat: een knusse, warme sfeer.

Om je (krokodillen)vingers bij af te likken

Bij De Rode Vosch eet je kleine gerechtjes met een Australisch tintje. Typisch ‘Aussie’ vlees en vis van de barbecue, maar ook kangoeroe, struisvogel en krokodil en héél veel lekkere wijn. Waarom Australisch? Nou, eigenlijk om de simpele reden dat die keuken nog niet bestaat in Utrecht. Bedrijfsleider Charlotte de Graaff denkt dat het menu zeker aan gaat slaan. “Wij hebben dingen op de kaart staan die je nergens anders in Utrecht tegenkomt. Een exotische vis als Barramundi bijvoorbeeld, of krokodillenvingers. Ook de Australische wijnen zijn heel vernieuwend. Hier proef je echt iets nieuws.”


Meer over De Rode Vosch ontdekken?

De Rode Vosch restaurants en horeca

Nu gesloten12:00 - 00:00

Voorstraat 14, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Utrecht' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Utrecht.

adv.