Wil je kennen: op dit verborgen terras in hartje stad waan jij je op vakantie

Aangeboden door Bistro Karel 5 21 april 2019

Noem de naam Karel V en iedere Utrechter weet direct waar je het over hebt. Het historische Grand Hotel is een begrip in onze stad, maar tóch hebben veel Utrechters nog nooit een kijkje genomen achter de muren van Karel V. Zonde, want behalve een mooi hotel vind je hier ook een fijn restaurant mét geweldig terras.

Verborgen landgoed in hartje Utrecht

Iedere Utrechter weet: schijnt de zon, dan zitten álle terrassen vol. Heb je zin om op het terras te zitten, maar zie je op tegen drukte? Op naar het terras van Karel V, want hier zit je altijd heerlijk rustig. Wanneer je door de poort aan de Springweg wandelt, vergeet je waarschijnlijk even dat je nog steeds in de stad bent. Bij hotel Karel V hoort namelijk een landgoed van maar liefst 10.000 vierkante meter! In deze enorme stadstuin vind je verschillende terrassen waar het heerlijk vertoeven is op een zonnige dag. Neem plaats aan één van de tafeltjes, bestel een lekker drankje en waan je je voor even op vakantie. Geloof je ons niet? Hieronder bekijk je het zelf:

Foto: Grand Hotel Karel V
Foto: Grand Hotel Karel V
Foto: Grand Hotel Karel V

Feest voor fijnproevers

Zit je op het terras en heb je honger gekregen? Bij het hotel horen ook een restaurant en bistro waar de chefs de lekkerste culinaire creaties op je bord toveren. Heb je iets te vieren, dan is dineren bij Restaurant Karel 5 de perfecte manier om dat te doen. Bij Bistro 5, het iets toegankelijkere zusje, kun je behalve het diner ook terecht voor de lunch. In de open kloosterkeuken worden de lekkerste gerechten voor je bereid: van een heerlijke artisjoksoep tot een rijkelijk belegde club sandwich.

Tekst gaat verder onder de foto

karel V cocktail
Foto: Karel V

Zomertijd

Heb je altijd al eens een kijkje willen nemen bij Karel V? Dit is hét moment om dat ein-de-lijk te gaan doen. Om te vieren dat de zomer nu echt bijna aanbreekt, hebben de barmannen van Karel 5 een speciale lentecocktail bedacht die je wilt proeven. Deze mix van Venezolaanse gold rum, gember-grapefruit siroop en sap van gele grapefruit is wat ons betreft perfect voor een zonnige middag op het terras!Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bistro Karel 5. Meer over Bistro Karel 5 ontdekken?

Bistro Karel 5

hotels

Nu open08:30 - 22:00

Geertebolwerk 1, Utrecht

Bekijk meer:hotels

adv.